Wat als de Ronde van Vlaanderen de Ronde van belgië wordt?

gent wevelgemDe verenigde tricolore vlaggers hebben voorbije zondag in Wevelgem verzamelen geblazen. Bravo daarvoor! Aangezien woorden wekken en voorbeelden trekken doen wij dat op onze manier: niet met een vijftiental vlaggen, wel met minstens 500 vlaggen en 100 000 kleine vlaggetjes.

Van start tot aankomst zullen we Vlaanderens mooiste geel en zwart kleuren. Dat kan echter alleen met jullie steun. Wij zullen de renners aanmoedigen met ons nationaal symbool. En daarvoor hebben we jullie nodig. Naar analogie met de voorbije decennia moeten we immers het beeld van (de Ronde van) Vlaanderen in de wereld bevestigen. Dat kan echter alleen als ook jij de deur uit komt.

Op iedere berg, op iedere kasseistrook zullen Vlamingen de leeuw verspreiden. Help hen een handje! Geef een seintje aan Jo Van Bever (jo.van.bever@telenet.be ) en hij speelt je terstond het overzicht door.

Iedereen is welkom in onze verzamelplaats in het Parochiaal Centrum van Etikhove, op de Patersberg, op de Oude Kwaremont of aan de aankomst in Oudenaarde. We zullen je er met open armen en massa’s leeuwen verwelkomen.

Kan je er echt niet bijzijn, hang dan je leeuw aan je vlaggenmast of vensterraam. Toon Vlaanderen en de wereld dat de Rondedag de feestdag is van alle Vlamingen. De dag waarop Vlaanderen zijn geel-zwart gelaat aan de wereld toont en zijn renners naar de overwinning stuwt.

Tot zondag!

Vlaamse Volksbeweging