Vandaag: problemenoplosdag

In het kielzog van de verhuisdag zijn er een aantal problemen opgetreden die onze onmiddellijke aandacht vragen.  Daarom moeten wij tot onze spijt vandaag even forfait geven.

5 gedachten over “Vandaag: problemenoplosdag

  • Ook, maar vooral problemen met de huisvesting van mijn officieuze stiefvader van 87.5 jaar, een man met zware Parkinson en snel groeiende prostaatkanker, die nog slechts palliatief behandeld wordt. Hij was voorlopig opgenomen in een RVT na 6 weken ziekenhuis; kon niet meer terug naar huis keren. Daar zet men hem koudweg aan de deur. Het OCMW weigert hem te huisvesten omdat hij niet hoog genoeg scoort voor subsidies, t.t.z. hij heeft nog besef van tijd en plaats, kan enigszins zelfstandig eten en drinken, zich verplaatsen binnenhuis met een rollator. Toen hij daar door de sociale dienst van het ziekenhuis ondergebracht werd, was hij een wrak. Viel voortdurend om, had bij alles hulp nodig, belandde in een half jaar drie keer op Spoed met ziekenhuisopname als gevolg.
   Binnen de strikte structuur van de RVT-verzorging en mits zware medicatie lukt dit terug en daarom vliegt hij buiten. Ergo: al weken voer ik strijd tegen de bureaucratie en de onmenselijkheid. Zijn hoge leeftijd, zijn snelle fysische achteruitgang (hij weegt nog slechts 48 kg), zijn hulpeloosheid (hij heeft niemand buiten mij en ik ben zelfs geen familie), zijn beperkte levensverwachting spelen allemaal geen rol want naar verluidt moet de RVT voor 70 % bevolkt worden met menselijke planten. Wie nog naar de koers kan kijken of de krant lezen vliegt buiten. Nu is men met hem aan het sollen: van een kortverblijf naar kortverblijf. Nergens nog een thuis. Dit heel in het kort een schrijnende situatie met alle verbonden problemen.
   Een vriend heeft een doos bruine schoenblink meegebracht…

 1. Het spijt me dat uw officieuze stiefvader te oud is om nog een serieus crimineel feit te plegen anders waren zijn problemen als bij toverslag opgelost , zoals in een sprookje . Ik las hedenmorgen online in een krantenkop van Het Nieuwsblad
  “Gevangenen bestellen films en eten (enz enz ) via een PC in de cel” . Het directoraat-generaal Penitentaire inrichtingen met als directeur-generaal, die luistert naar de mooie sexy naam , Hans Meurisse doet er alles aan om de verloren zonen en zoo-ne-rinnen zo vlug mogelijk te kunnen bepamperen en hun alles te geven wat hun stout hartje lust ! Iets waar de normale brave hardwerkende Belg soms kan naar fluiten. Nu nog de gevangeniskeuken in aanmerking laten komen voor een paar Michelin sterren en de naam “cipier” vervangen door bv, ober , butler , garcon ,hulpje en we zijn rond . In ieder geval het beste voor uw (officieuze) stiefvader.

 2. Ik heb er maar één woord voor: SCHANDALIG! Ik heb er in feite een hele reeks woorden voor, maar ze zijn niet allemaal neer te schrijven, men zou mij van racisme kunnen betichten. Daarom schrijf ik dat ene woord in hoofdletters, niet omdat ik het roep, alhoewel ik dat ook aanvaardbaar vind in zulk een schrijnende, onrechtvaardige, discriminerende situatie waar een mens die zijn leven lang gewerkt heeft, belastingen betaald heeft, RSZ betaald heeft zich nu bevindt.

Reacties zijn gesloten.