Ware vaderlandsliefde

Een klein artikeltje in de GVA trok gisteren onder onze aandacht:

Leen aan België en betaal ervoor…

“België heeft dinsdag kortlopend staatspapier uitgegeven en dit opnieuw tegen een negatieve rente.  De schatkist wordt dus betaald om geld te lenen, in plaats van dat er rente moet worden betaald.  Er werden schatkistcertificaten uitbesteed met een looptijd van drie en zes maanden.  Dat gebeurde tegen een negatieve rente van resp. -0,009% en -0,001%.  Dat leverde 715 miljoen en 1.080 miljard euro op.”

Waarschijnlijk hebben alle tricolore vlaggers uit pure vaderlandsliefde hun spaarrekening aangeboord.  Met de steun van de opdrukmerken – die wij niet vernoemen – omdat we geen belasting op reclame willen betalen.

FVE

8 gedachten over “Ware vaderlandsliefde

 1. Negatieve interest is nog altijd veel beter dan uw geld kwijt zijn, zoals de 800.000 Arco-spaarders, die dachten dat met een man als JL Dehaene in Dexia er niets mis kon gaan.

  • In een kous heb je geen negatieve intrest. In een spaarvarken ook niet. Al moet je oppassen voor negatieve bezoekers.

   • Raymond. Dus als ik goed kan volgen, is een negatief saldo van mijn bankrekening “positief”?

   • Inderdaad, eigenlijk hoort je geld niet op de bank. Hoogstens dat gedeelte om je rekeningen te betalen. Morgen kan een minister Gut komen en is plots je 100 euro er nog 1 waard.
    Koop Krugerranden of zilveren munten, ze behouden hun waarde en winnen met de tijd in waarde. En dan is het natuurlijk alleen nog oppassen voor negatieve bezoekers.

    • Met negatieve bezoekers had ik een 5 tal jaar geleden al een ervaring, ik ben als het ware een “ervaringsdeskundige”.

  • Volgens mijn simpel verstand betekent negatieve interest een afbouw van het bezit. Dus na bepaalde tijd heb je iets uitgeleend waarvoor je extra bijbetaalt (in plaats van interest te innen) wat er op neerkomt dat je na bepaalde tijd niets meer bezit. Het komt in feite op hetzelfde neer als in een keer je bezit te verliezen.

  • Het zou me niet verwonderen dat Dehaene die miljoenen ook in zijn zak heeft gestoken die echte geldwolf en tjeef

Reacties zijn gesloten.