Waarom zouden wij Israëls migrantenprobleem moeten oplossen?

Afbeeldingsresultaat voor israel african migrants cartoonIsraël is bij gelukzoekers uit zwart Afrika populair.  Waar er welvaart is, zijn economische toeristen er als de kippen bij om een graantje mee te pikken.  Maar Israël wil hen niet.  Daar hebben we begrip voor.  Maar om hen dan zomaar af te schuiven naar westerse landen – hoewel we hier onze vluchtelingendosis al achter de kiezen hebben –  dat vindt onze redactie te gortig.  Waar houdt het op?

Australië wil geen vluchtelingen.  De VSA wil geen vluchtelingen.  Canada wil er niet te veel.  Rusland wil geen vluchtelingen.  Japan en China willen geen vluchtelingen.  Zuid-Afrika wil geen vluchtelingen.  Saoedi-Arabië en de Golfstaten willen geen vluchtelingen.  Myanmar wil geen vluchtelingen…Moeten we ook hen, die daar aan de asieldeur kloppen, hier huisvesten?

We gaan ervan uit dat Israël, als enigste democratie in het M.O., hun asielaanvraag grondig onderzocht heeft.  Nagegaan heeft of er in hun thuisland het risico bestaat op foltering of erger. Een eventuele afwijzing liet volgen door een proces in beroep.  Hen met gratis woonst, zakgeld, eten en drinken, medische verzorging, juridische raad… bijgestaan heeft. Vervolgens gekeken heeft of bij hun afwijzende beslissing de grondwet niet gebruskeerd werd en dat het Israëlische equivalent voor het EU-Mensenrechtenhof geoordeeld heeft dat de geweigerde asielzoekers terecht afgewezen werden en bijgevolg hun biezen mochten pakken richting herkomstland.

Waarom in godsnaam moeten derde landen hen dan opnemen? Naar verluidt zouden de landen, die in de prijzen vielen, zelfs niet gevraagd geworden zijn of zij bereid waren hun voorraad ‘vluchtelingen’ aan te vullen met nieuwe verrijkende wereldburgers, die naar alle waarschijnlijkheid een fel begeerd master diploma aan de universiteit van Tel Aviv behaald hebben tijdens hun verblijf in Israël.

Het akkoord gaat voorlopig niet door.  Niet omdat de westerse landen hun toestemming weigerden – hoe konden ze ook als ze niet gevraagd werden? – maar wel omdat de Israëlisch rechts-orthodoxe vleugel hun toegewezen aantal, die in het Beloofde Land mogen blijven, niet wil aanvaarden en omdat linkse Gutmenschen hen allemaal willen behouden.

Zouden we ooit iets over deze doorschuifoperatie gehoord hebben indien men in Israël zelf niet op de rem was gaan staan?

https://www.haaretz.com/israel-news/netanyahu-suspends-new-asylum-seeker-deal-with-un-1.5974186

Verwarring over Israëlische deal om vluchtelingen te hervestigen

 

In deze video wordt duidelijk gemaakt dat Israëlische goeddoeners zich gingen bemoeien in de Mid. Zee om ‘vluchtelingen’ veilig naar EUropa te loodsen.

 

10 gedachten over “Waarom zouden wij Israëls migrantenprobleem moeten oplossen?

  • U bent nog een optimist, we zijn geen derde rang burgers meer maar vijfde rang burgers.

  • Nooit integendeel de pamper bende wordt nog elke dag rijker.

 1. Het antwoord op de vraag in de titel is: omdat de VN dat wil.

 2. Terwijl joden wereldwijd verkondigen hoe fantastisch een multiculturele samenleving wel is, wil uitgerekend Israël zijn ‘vluchtelingen’ niet behouden.

  In ieder geval mag je je aan wel opgevoede ‘vluchtelingen’ uit Israël verwachten, want Israël concentreert de ongewenste, opdringerige ‘vluchtelingen’ in kampen aan de Negev-Woestijn.
  Door die opvoeding zullen ze waarschijnlijk niet zo veeleisend zijn als Syriërs, Afghanen e.a. die levensonderhoud vragen voor vier vrouwen en twintig kinderen.

  • Israel neemt relatief meer vluchtelingen op dan welk land dan ook. Waaronder veel uit Europa trouwens.

  • Anna, we kunnen er natuurlijk ook van uitgaan dat de joden hier een voorbeeld stellen: het is nu aan ons om het “offenkundig” te maken en waardoor deze wijze van handelen ontegensprekelijk aanvaard wordt…

  • Anna Bijns,of hoe je ook mocht noemen,het lijkt mij niet nodig om cynisch te doen betreffende het standpunt van Israël.
   Feit is dat,hier in het democratische westen,onze mening niet wordt gevraagd aangaande de quota,maar wel wordt opgedrongen door de
   goedmensen.
   We zijn dan ook geen goed voorbeeld van,hoe hoort dat.
   vriendelijke groeten.

 3. Mijn lijfblad Hagalil laat me telkens opnieuw de wenkbrauwen fronsen. Ik ben het daar zeer dankbaar voor.
  Ik las op 3 april onder de titel “Waffen für jüdische Einheiten in Palästina” (Wapens voor de joodse eenheden in Palestina) het volgende:

  Op de vooravond van de oprichting van de staat Israël noteerde Golda Meir ” dat we er lange tijd in geslaagd zijn, de Arabische inwoners van Palestina onder controle te houden, beduidt niet dat we dit ook met reguliere legers zullen klaar krijgen. We hebben dringend wapens nodig, doch voor we ze kunnen kopen hebben we geld nodig.”
  Ben Goerion geeft haar geen ongelijk. In maart 1948 schrijft hij ” we hebben 200.000 US Dollar nodig” aan het hoofdkwartier van Hagana in Parijs. “Nachum (opperste bevelhebber van de illegale militaire organisatie en het als terroristisch bestempelde Hagana in Europa) heeft 40.000 US Dollar in de maand nodig en het is jullie job om ze te bezorgen.”

  Op zijn beurt appeleerde Nachum Schadmi aan de bewoners van de DP (displaced persons) kampen om rijkelijk te geven. Wat ze ook deden. In enkele weken bekwam Hagana 300.000 US Dollar + Reichsmarken. Het geld was hoofdzakelijk afkomstig van de handel op de zwarte markt, volgens Hagalil die het ook staaft.
  Met deze middelen + de maandelijkse 10.000 US Dollar van de Jewish Agency + 30.000 US Dollar, een gift van de joden in Italiaanse kampen die op de overtocht naar Israël wachtten, kreeg Nachum al gauw 400.000 US Dollar bij elkaar.
  Het gaf hem de mogelijkheid om het ‘geheime Training, -und Rekrutierungsprogramm in Deutschland’ door te voeren.

  Je merkt het, Hagalil geeft je telkens weer de mogelijkheid om vijf minuten na te denken.

Reacties zijn gesloten.