Waarom humanitaire hulp niet bevorderlijk is voor een snelle afloop van de miserie der Palestijnen

“Vrijgevige humanitaire hulp zal de oorlog alleen langer laten duren.”

Niet onze woorden, maar een citaat uit: https://www.israelhayom.com/2023/12/01/generous-humanitarian-aid-will-only-prolong-the-war/

…Israël nà 7 oktober heeft Meshals woorden niet nodig om eraan herinnerd te worden waarom het moet vechten. Degenen die – momenteel – eraan herinnerd moeten worden zijn onze vrienden in het Witte Huis, die buiten hun gebruikelijk rol stapten, nl. onze toeverlaat in de oorlog en hiermee verbonden problemen (voor dewelke zij onze dankbaarheid en erkenning verdienen). Waarom? Omdat juist deze vrienden Israël in de weg zouden kunnen staan als de volgende fase van de oorlog begint om de doelstellingen t.o.v. Hamas te bereiken.

De boodschap die de VSA brachten betr. de voortzetting van de oorlog in Gaza kan samen gevat worden in een kort zinnetje: verminder de intensiteit van de strijd en verhoog de humanitaire hulp. Echter… elk van deze eisen zal Israël hinderen in de poging Hamas’ leiding omver te werpen en hun militaire mogelijkheden te vernietigen. Eraan te voldoen zal de oorlog alleen langer laten duren en de gevaren voor onze soldaten behoorlijk verhogen.

We moeten nog een lange weg afleggen vooraleer Israëls doelstellingen bereikt worden. Het is moeilijk precies vast te leggen hoe ver / dicht we bij ons uiteindelijk doel zijn. Het zou echter moeten volstaan eraan te herinneren dat de zuidelijke regio van de Gazastrook nog niet in belangrijke mate geleden heeft. Deze regio is waar de helft van de vijandige krachten zich momenteel bevinden…”