Waarmee bewezen wordt…

NVA nieuw logo N-BA… wat hier herhaaldelijk gezegd werd. 

Onderstaand nieuwtje bij Brussel Nieuws trok onze aandacht.  Neem nota waar de ontslagnemers vandaan komen en waarheen ze trekken.

Voorzitter N-VA Schaarbeek stapt op
Lieven Van Mele, voorzitter van de N-VA Schaarbeek, stapt uit de partij. Het nieuws komt minder dan een maand na het vertrek van Dirk Berckmans, gemeenteraadslid in Molenbeek.
Lees verder…

8 gedachten over “Waarmee bewezen wordt…

 1. En dàn (?)… Heeft de geachte Redactie al vergeten hoé het er aan toeging bij het VB (?)… Wij verloren “de cissen” met zijn aanhang in Gent, nog een héle groep uit Limburg, PLUS: nog een groter schande: Een Assebroekse paljas die z’n “broek-vol-goesting” volgde èn dan nog bovendien “voorzitter van onze partij” was.
  Helaas, hadden die-allen ook nog een hele groep “fans” die “mede-afhaakten”
  Schadenfraude voor de tegenslag van een concurrerende partij is eigenlijk toch wel iets “uit-den-boze” …. het kàn overal gebeuren.

  • Schadenfreude ist die schönste Freude, nietwaar Fikken, we hebben ook nooit beweerd dat wij geen kleine kantjes hebben! Wat we wilden aantonen is waar een zgn. Vlaams-nationale partij gerecruteerd heeft en waarheen ze vertrekken als ze de N-VA verlaten.

 2. De partij is volgens mij hoofdzakelijk kapot gemaakt geweest van uit de partij zelf, door mensen die jaren aan de partij hebben gewerkt, en jaren goed hebben verdiend en u noemt daar ene Cisse die was bang van zijn schaduw en duldde enkel flauwe personen naast zich, denk maar hoe hij handelde tov Tanguy Veys en Pol Beheyt En de Ex Voorzitter die om een vrouw te behagen een nekschot afvuurde op zijn eigen. Niet te geloven maar het is helaas gebeurd.

 3. Ik herinner mij Johan Demol. Als een koning werd hij destijds in de Harmonie te Antwerpen binnen gehaald. Toejuichingen en applaus alom. Johan had het in het Brusselse opgenomen tegen Marokkaanse boefjes op een niet altijd zachtaardige manier, en dat beviel ons. Hij was klaar om toe te treden tot het VB. Meer hoefde niet bewezen te worden. Hij stond op de lijst, werd verkozen en niemand wist wat hij als verkozene terecht bracht. Tot hij in 2009 fel uithaalde naar de partij. De geesten van Dewinter, Annemans en Vanhecke (toen nog niet beneveld door rozengeur) waren zo bekrompen dat verandering in de partij niet mogelijk was. Dat heb je met zo’n gasten. Die komen aangewaaid en willen de boel vernieuwen.

  Om die reden hou ik ook een beetje mijn hart vast voor die toejuichingen aan Wilders in Antwerpen ttz aan de filmopnamen. Met Wilders hebben we de anti-islamisering gemeen en de taal en verder? Hij is geen nationalist, hij is een liberaal die weinig of niets begrijpt van de Vlaamse Beweging en haar strijd.

  • Als we willen weerwerk bieden in de EU hebben we bondgenoten nodig. En inderdaad, die hebben niet dezelfde betrachtingen als wij in ons Vlaanderen. Dat hoeft ook niet, maar we moeten eens leren aan hetzelfde zeel te trekken daar waar mogelijk en nodig. En de EU is de grootste bedreiging van alle nationalisten, eender waar. Ik kan in elk geval bevestigen dat ik met Wilders méér gemeen heb dan met de regeringspartijen. Want Wilders heeft… ballen!

   • Natuurlijk hebben we bondgenoten nodig en moeten we aan hetzelfde zeel trekken, zodat we niet langer moeten zingen : Heer, laat het Princevolk der oude Nederlanden niet ondergaan in haat en broedertwist en schande.
    Wat de EU betreft : toen de Vlamingen, Catalanen, Bretoenen, Elzassers, Basken, enz. voor hun eigenheid en tegen de EU hun optocht hielden zag ik noch Wilders noch een afvaardiging om steun te betuigen. Die steun gaat wel vanuit Vlaanderen naar Nederland en ik wil wel eens wat ‘in return’.
    Over die ballen gesproken : ook Valkeniers zei, voor hij voorzitter werd, tijdens zijn toespraak in de Debatclub dat hij liever een bewuste, weerbare linkse Vlaming had dan een salon flamingant.

    • Helemaal akkoord, Anna!
     En trouwens, ook ik verkies een bewuste, weerbare linkse Vlaming boven ‘n salonflamingant die met stoere woorden (van op de computer) de problemen eens zal oplossen en dit dan nog het liefst in meervoudsvorm, zoals “wij” willen dit… “wij” zullen nooit toestaan dat… “wij” eisen… enz. enz.

Reacties zijn gesloten.