‘Vluchtelingen’ en hun bagage

Enkele dagen geleden werden er bij de Syrisch-Turkse grens 34 ‘vluchtelingen’, 4 mannen, 10 vrouwen en 20 kinderen,  aangehouden die 15 kg explosieven en 4 zelfmoordvesten bij zich hadden.

Wat een geluk dat er naar verluidt geen terroristen via de vluchtelingenstroom naar Europa afzakken…

Glippen IS-terroristen Europa binnen door zich te mengen in de vluchtelingenstroom? Die vraag klinkt de laatste maanden steeds luider. Maar Frontex, dat de Europese buitengrenzen bewaakt, heeft daar vooralsnog geen aanwijzingen voor. Dat zegt Dirk Vande Ryse, de Belg die aan het hoofd staat van het Frontex-zenuwcentrum in Warschau.”

 “Er is een enorme toevloed. Dit is nog nooit eerder voorgekomen. Er zijn schattingen die spreken van 1 à 1,5 miljoen mensen die het afgelopen jaar Europa zijn binnengekomen, maar we moeten daar heel voorzichtig mee zijn, want er is waarschijnlijk een dubbele telling.”

Vande Ryse zegt over geen concrete gegevens te beschikken dat terroristen zich zouden mengen tussen de vluchtelingenstroom. “Ons agentschap weet daar weinig van af, wij hebben daar geen betrekking op en wisselen ook geen persoonsgegevens uit met de gerechtelijke diensten.”

Reuters

2 gedachten over “‘Vluchtelingen’ en hun bagage

  1. Wij weten dat , ik weet dat , de redactie heeft er weet van ! Vande Ryse weet van niks . Die aanslagen in Frankrijk , zijn er wel aanwijzingen dat het inderdaad terreuraanslagen waren en geen ongevallen door een reeks van toevalligheden

  2. Met ene Dirk Vander Reyse aan het hoofd van het Frontex- zenuwcenter, (Is dat een psychiatrie of zo) zal de aarde toch nog een platte schijf zijn ook. Blijf uwe zever zeggen Dirk tot ze het hier allemaal snappen, dit terwijl jij er voor betaald zal worden ook op de koop toe

Reacties zijn gesloten.