Vlees nog vis, maar met graten

Afbeeldingsresultaat voor vlees noch visHoeveel Europa is genoeg?  —  even actueel als twee jaar geleden!

‘In Vlaanderen is het niet moeilijk om als eurosceptisch te worden geboekstaafd’

In een land als België en in Vlaanderen is het niet moeilijk om als eurokritisch of eurosceptisch te worden geboekstaafd. Reden: het bestaan van eurofederalist Guy Verhofstadt, wiens onwenselijke en onrealistische maakbaarheidsutopieën inzake een ‘Verenigde Staten van Europa’ menigeen doen gruwelen of toch minstens afschrikken. Een tweede reden is het decennialang afwezig zijn van fundamentele euro- en EU-kritiek in de mainstream (Vlaamse) politiek en media.  Lees meer…

9 gedachten over “Vlees nog vis, maar met graten

 1. Europa ! haram of halal ?

  Jullie die geloven ! Eet van de goede dingen die Wij voor jullie levensonderhoud gegeven hebben en betuigt dan aan Allah, als Hij het is die jullie dienen.
  Hij heeft voor jullie slechts verboden wat vanzelf is doodgegaan, bloed, varkensvlees en vlees van iets waarover iets anders dan Allah is aangeroepen.’

 2. @redactie,

  als je het artikel in de archieven wil bewaren zou ik de titel toch maar veranderen in:
  vlees noch vis.

 3. Leerlingen in een Duitse lagere school worden met de koran geindoktrineerd.

  Allahu akbar – Subhanaka allhumma wa – bihamdika wa tabarakasmuka – wa ta´ala dschaduka wa la – Ilaha ghairuk
  Oder auf Deutsch:
  Allah ist der Allergrößte – Preis dir, o Allah, und Lob sei Dir – und gesegnet ist Dein Name – und hoch erhaben ist Deine Herrschaft – und es gibt keinen Gott außer Dir

  Dieses islamische Glaubensbekenntnis mussten Volksschüler auswendig lernen und öffentlich vortragen. Allerdings handelt es sich hierbei nicht um Schüler aus Bagdad, Kairo oder Algerier, sondern um Kinder einer deutschen Grundschule in Garmisch-Partenkirchen im (derzeit noch) katholischen Bayern.
  Bron en verder lezen: https://www.unzensuriert.at/content/0022106-Schueler-deutscher-Volksschule-werden-mit-dem-Koran-indoktriniert?utm_source=Unzensuriert-infobrief&utm_medium=E-Mail&utm_campaign=Infobrief

  • @ Ropie,

   dit aan de kaak stellen is duidelijk een rechts populistische opwelling van je. Door een recent artikel in Hagalil wordt dit me meer dan duidelijk.
   Ik wil je echter op het rechte pad helpen door je fragmenten uit het artikel mede te delen, zodat je voor jezelf kan opmaken wat voor soort van mens je bent. Een gewetensonderzoek is hier op zijn plaats.
   “De rechts-extreme opwellingen komen altijd terug. Ze zijn onvermijdelijk en kleven aan het systeem. Een blik in het verleden volstaat om te weten dat alle probeersels om ze weg te werken en neer te slaan niet lukken.
   De opgave van het antifascisme bestaat erin: dijken op te richten, dat heet de slachtoffers van het rechts geweld beschutten, de uitbarstingen van rechts geweld te verminderen en het escalatie potentieel begrenzen.
   Als men de huidige volks-nationale bewegingen vergelijkt met vroeger, is duidelijk een grotere escalatie te herkennen. Een van de gronden hiervoor is de versterking van het rechts-populisme in Europese landen. De AfD & consorten worden niet meer met argwaan en als onaangename, lelijke Duitsers bekeken, maar krijgen een luidkeelse bijval van het FN, FPÖ, en van Ukip in Rusland. Een betere vrijgeleide kan de AfD zich niet wensen.
   Met de kandidatuur van Trump, en Norbert Hofer -die veel te weinig aandacht krijgen- openen zich de perspectieven van het rechts-populisme verder. Er moeten alleen nog wat aanvallen op het juiste moment gebeuren, om een dynamiek op gang te brengen die nauwelijks te stoppen zal zijn.
   Men kan de Nazis nu niet verhinderen afgrijselijke marsen te houden, afgrijselijke leuzen te roepen, afgrijselijke liederen te zingen, afgrijselijke zuippartijen te organiseren en afgrijselijk schoeisel te dragen.
   Tegenspreken, tegenhouden, demonstreren, civiele moed tonen, al dit geneest het kwaad niet waarvan ze bevallen zijn.
   Maar het kan en het moet: hen verhinderen geweld uit te oefenen. Dat is de opgave van de justitie en de politie. Deze organen kunnen het klaarspelen, maar het is duidelijk dat ze dat niet willen. Ook al zijn er overvallen op vluchtelingen tehuizen, geweld op buren die men voor vreemden houdt, al zijn er bedreigingen tegenover politici en beambten die hun plicht nakomen. Deze zaken gebeuren dagelijks, meestal in de nacht, en zijn niet meer te tellen, waarbij dan nog kleinere delicten niet meer van tel zijn, zoals: ongeoorloofde dwang, discriminatie, slagen.
   De rechtstaat moet en zal een verbod uitvaardigen tegen rechts-extremisme”

   Ik hoop dat je je afkeert van hoger beschreven soort van volk en het de Duitse kindertjes gunt om Allah te mogen prijzen.

 4. Dat Hagalil gelijk heeft en tegen rechtsextremisten niets wordt ondernomen door de politie, bewijst de politie-actie van gisteren in Berlijn en Leipzig. Daar hebben ze in totaal 14 razzia’s uitgevoerd in de lokalen van de ‘Linksextremen Szene’, omvangrijke bewijsmiddelen meegenomen en meerdere verdachten ‘festgenommen’.
  Daar houdt de politie zich dus mee bezig, ze pakken de verkeerde op, de vechters voor vrijheid en vrije meningsuiting, in plaats van de Nazis, die afgrijselijke liederen zingen, afgrijselijk schoeisel dragen en afgrijselijke zuippartijen organiseren.

  • @Anna,
   interessant maar wil a.u.b. bij dergelijke berichten ook ‘n rechtstreekse verwijzing of bruggetje (url) vermelden zodat het bericht ook nog bij de bron zelf kan worden gelezen.
   Dank!

   • @ Ropie,

    http://www.Hagalil.com-haGalil-Jüdisches Leben online.
    Het artikel op zich heeft geen bruggetje, je moet gewoon de laatste artikelen overlopen. Het heeft trouwens een mooi opgebouwd archief waar artikelen gewoon met een trefwoord bij Suchen makkelijk terug te vinden zijn.
    Het tweede bericht heb ik uit Junge Freiheit, die je sinds kort de laatste berichten op je e-mail adres doorsturen. Mocht je het tot nog toe niet ontvangen, kan je het misschien aanvragen op hun mail.

    Graag gedaan.

Reacties zijn gesloten.