8 gedachten over “Vlaanderen Vakantieland over den schreve

 1. Hier volgt een opname van een authentieke Vlaamssprekende Frans-Vlaming.
  Bemerk hoe zijn moedertaal veel natuurlijker en accentloser is in vergelijking met de Franssprekende leraar Vlaams in de video “Ja om ‘t Vlamsch” welke men hierboven kan bekijken.
  https://youtu.be/4lIkSewOMk4

 2. Ook voor Vlaamse (!) cultuur kan men in Frans-Vlaanderen en meer bepaald in Cassel terecht…

 3. Als inwoner van bachten de kuppe valt het me op dat meer en meer Fransen uit de streek het Vloms terug opnemen in hun dagdagelijkse taal. Het gebruik van hun woorden die reeds 30 à40 jaar uit ons dialect zijn verdwenen vind ik prachtig.

  • Het klopt dat de Frans-Vlamingen in hun streektaal nog heelwat woorden gebruiken die uit onze taal verdwenen zijn, zelfs uit de West-Vlaamse streektaal van de mensen uit bachten de kupe (niet kuppe !) Deze mensen van “over de schreve” zijn inderdaad Franse staatsburgers maar ze noemen zichzelf wel Vlaming en hun oude streektaal ‘Vlamsj’ en zeker géén Vloms.

 4. Red. Vlaanderen is een vakantieland voor vreemdelingen maar niet voor Vlamingen, de Vlamingen worden dagelijks gestroopt en beroofd om die vreemde vakantiegangers te plezieren.
  Enkel het Vlaams Belang wil daar een einde aan maken de reden waarom ik stem op het Vlaams Belang.

  • Goed gezegd, Jean, maar heeft niets met het onderwerp te maken en is totaal naast de kwestie…

 5. Mochten wij dezelfde fierheid hebben als de mensen van bachten de kupe dan zou Vlaanderen er gans anders uitgezien hebben.

Reacties zijn gesloten.