Vlaamse Beweging: mea culpa

Afbeeldingsresultaat voor scared lion cartoon

Niets nieuws onder de Vlaamse rustende Beweging. Al jàààren is de tactiek “hou me tegen of ik ga er tegen aan”. Circusleeuwen… zonder tanden of klauwen. Brullen lukt nog nèt op 11 juli. We hebben er talrijke de VVB-revue zien passeren… alsof er in hun genen een automatische rem ingebouwd zit.

Wat in Doorbraak tot een audio vraaggesprek leidde met enkele brave flaminganten wiens grootste zorg is vooral niet als ‘extreem’ betiteld te worden.

“11 juli blijft voor Vlaamse bewegers dé hoogdag. Ter gelegenheid van de Vlaamse feestdag praat Pieter Bauwens met Bart Fierens, voorzitter van het ANZ, de organisator van het jaarlijkse Zangfeest, zowat de enige organisatie die erin slaagt de brede Vlaamse Beweging te verzamelen. Ook Hugo Maes, waarnemend voorzitter van de Vlaamse Volksbeweging, de grootste vereniging in die Vlaamse beweging schuift aan…”

“De beide Vlaamse Bewegers kwamen alvast tot de opmerkelijke conclusie dat de Vlaamse Beweging te braaf was voor de vorige regering. Voor het eerst een Federale regering met de N-VA aan de knoppen. Dat zal hen geen twee keer gebeuren, al moet de Vlaamse Beweging wel zoeken naar een evenwicht met de partijpolitieke Vlaamse Beweging nu die laatste zo sterk staat.”

Ga naar “Vlaamse Beweging was te braaf voor regering met N-VA”