Vlaams Belang groet koning Flup

omgekeerde kroonVlaams Belang groet de koning

Het Vlaams Belang zal zondag niet plaatsnemen in het rijtje van politici die de eedaflegging van de zevende Belgische koning zullen bekrachtigen. Naast het ondemocratische instituut dat de monarchie is, heeft de Koninklijke familie zich de afgelopen 183 jaar immers alles behalve neutraal opgesteld. Ter gelegenheid van 21 juli sturen we een welgemeende republikeinse groet aan de nieuwe monarch.

www.vlaamsbelang.orgWarm onthaal
Naar aanleiding van het 150-jarige bestaan van België, dweilde toenmalig koning Boudewijn in 1980 het land af. Maar van spontane feestvreugde was in Vlaanderen weinig te merken. Overal botste hij op Vlaamse manifestanten. In Antwerpen draaide de ‘blijde intrede’ zelfs uit op een regelrecht fiasco. Boudewijn moest spitsroeden lopen tussen ‘amnestie’-bordjes en ‘Republiek Vlaanderen’-spandoeken. Tientallen Belgische vlaggen werden naar beneden gehaald en de koning vluchtte weg uit de rebelse stad.

Filmpje
Het Vlaams Belang dook in de filmarchieven en maakte van de gebeurtenissen een uitdagend filmpje. Met een defilé of parade van Belgische koningen en inspirerende beelden uit de oude doos.

20 juli 2013 • www.vlaamsbelang.org

4 gedachten over “Vlaams Belang groet koning Flup

  1. Aan het begin van het filmpje moest ik mij echt inhouden om niet recht te springen bij het horen van de eerste tonen van de brabadinges. Woehaa

  2. De enige echte Vlaams nationalistische partij die 100% tegen dat ondemocratisch toneel reageert is het Vlaams Belang, de NVA begroet dit koningsdom met een afvaardiging van 18 man die schijnheiligaards en verraders

  3. 20 juni 1980, een meer dan memorabele dag, de koning en de koningin hebben in Antwerpen spitsroede gelopen tussen rijen van betogers en zijn uiteindelijk via een achterpoortje moeten vertrekken en ik, ik heb heel aparte herinneringen aan die dag en de daarop volgende 21 dagen.

    • Ik kan mij aan een en ander herinneren. Een late proficiat!

Reacties zijn gesloten.