Visa-kaart voor ‘vluchtelingen’

https://i0.wp.com/media.npr.org/assets/img/2016/10/25/syrian-refugees-10-25-16_custom-ef2d59899ddf004baeb1ad6f806dfb4471cb700a-s800-c85.jpg?resize=269%2C183Goe bezig!  De EU heeft met uw en mijn instemming aan alle ‘Syrische Vluchtelingen’, die momenteel in het Ottomaanse Rijk resideren een visa-kaart beloofd die maandelijks gespekt wordt met een tegoed van 30 euro.  Ze mogen dit bedrag vrij naar eigen goeddunken en behoefte spenderen.  U doneert dus volkomen vrijwillig elke maand een bedrag dat ergens in de buurt van 60 euro moet liggen, vermits de reisweg van uw belastinggeld van de FOD-Financiën, via de EU-administratie-inning-lidstaten-bijdrage, naar een reputeerde bankinstelling in Turkije, met de Kizilay-NGO in haar klantenbestand, toch ergens een meerkost van het tweevoud van het uitgekeerde netto bedrag zal liggen.  Het is te hopen dat de ‘vluchtelingen’ niet even slordig met hun visa-kaart omgaan als met hun I.K. of diploma’s.

De EU spaart moeite noch kosten om ‘vluchtelingen’ de reis naar EUropa te besparen. Verleden jaar werd 300 miljoen dollar ‘vrij gemaakt’ om zgn. Syrische vluchtelingen een “Kizilay” kredietkaart te overhandigen. “Kizilay”, genoemd naar de Turkse NGO van de Rode Halve Maan (Türkiye Kızılay Derneği). Met deze kaart heeft elk geregistreerd gezinslid recht op 30 euro.
De baas van deze organisatie, Mehmet Gulluoglu, vindt dat het de goede richting uitgaat en ziet dit als een begin van een niet eindigende geldstroom richting Turkije. In het verleden werd er ook al contant geld aan ‘vluchtelingen’ gegeven, maar nooit ging het om een project van deze omvang. 1 miljoen wachtende vakkrachten hebben al een kaart in hun bezit. Er is echter nog werk aan de winkel, vermits er naar verluidt 3.2 miljoen Syriërs hun tenten in buurland Turkije opgeslagen hebben. Een half miljoen leeft en woont in Istanboel. Een miljoen Syriërs zou zich nog in Libanon bevinden. En de EU is de “all in”-bestemming van nog een miljoen Syriërs geworden, waarvan de meerderheid, bijna 660.000 aan Duitsland de voorkeur gaven. In totaal zouden 5.5 miljoen Syriërs (volgens cijfers van de VN-vluchtelingenhulp) van de oorspronkelijke 18 miljoen hun thuisland verlaten hebben.

One million refugees in Turkey are now using ‘Kizilay’ food cards

Europe’s Aid Plan For Syrian Refugees: A Million Debit Cards