Vanaf 30 is men oud in Sneek

“Café in Sneek moet oudjes niet’

Dit jaar een toevallig een vakantie in Friesland of een bezoek aan de traditionele Sneekweek op de planning? Laat uw ouders of ander oud volk maar thuis. Grand Café De Zaak in het Friese stadje hoeft uw opoes of andersoortige dertigplussers niet binnen.

De lokale nieuwssite GrootSneek.nl ontving een bezorgde brief van ene Rene Broersma, die met zijn gezelschap van gemiddeld 55 jaar oud aan de deur geweigerd werd. Rene en zijn vrienden waren niet onder invloed en naar eigen zeggen “gewoon modaal”. Daar moest De Zaak echter niets van hebben. Nieuw beleid van de eigenaar, dat zijn etablissement volgens de portier omgeschakeld had van Grand Café naar Feestcafé. En 5 personen van boven de 30 pasten naar verluidt niet binnen het concept.

In het kader van hoor en wederhoor krijgt de uitbater van het café van GrootSneek.nl ook de mogelijkheid op de situatie te reageren. Of dat de (en zijn) zaak goed doet is echter maar de vraag…

“Het is jammer om alle negatieve reacties te lezen inzake onze omschakeling. Wij willen hier dan ook graag volledig openlijk op reageren aangezien wij van mening zijn dat we dit horen te doen. Het draait uiteindelijk allemaal om inkomsten. Net als ieder ander bedrijf, moeten ook wij onze rekeningen betalen en kunnen blijven betalen. Wij maken er dan ook absoluut géén geheim van dat wij als Grand Café bijna niet meer uit de kosten kwamen. Er moest hoe dan ook iets gebeuren. Of deze omschakeling de juiste keuze is geweest, dat zal de toekomst nog moeten uitwijzen. Het spijt ons dat we sommige mensen door onze keuze nu teleurstellen.”
http://www.spitsnieuws.nl/archives/raar/2013/07/caf%C3%A9-in-sneek-moet-oudjes-niet

Hierbij een filmpje dat alle vooroordelen van de cafébaas bevestigt.  Zulke fratsen halen gepensioneerden uit om zich te amuseren: