Transferten-EU

Afbeeldingsresultaat voor transfert eu

Voor de betalende EU-lidstaten is een verhoging der bijdragen aan de centrale EU-kas uit den boze. Voor de ontvangende EU-lidstaten kan het nooit genoeg zijn.

Het zijn van die berichten die eurofoob Nederland schuimbekkend in de gordijnen jagen: meer geld naar Brussel! Nu de spanning over de nieuwe EU-meerjarenbegroting (2021-2027) toeneemt, weten dergelijke onbevestigde berichten de onrust in netto-betaal-landen zoals Nederland inderdaad aardig op te stoken, zoals dinsdag het geval. Onder meer het FD meldde dat de Nederlandse bijdrage aan de EU de komende jaren met 62,5 procent ‘dreigt’ te stijgen, ‘als de Europese Commissie haar zin krijgt’. Die bijdrage, volgend jaar nog 8 miljard euro, zou tegen 2027 weleens gestegen kunnen zijn naar 13 miljard.

Lees meer: Het rituele gevecht over de Europese begroting is feller dan ooit

Het charmeoffensief van de EU om meer geld over te hevelen van lidstaat naar EU-portefeuille:

De nieuwe EU-commissaris die op de centen mag passen, Johannes Hahn, noemt het een “uitdrukking van EUropese solidariteit”. Solidariteit… Vlaanderen met Wallonië, met de EU, met de derde wereld, met de “vluchtelingen”, met het klimaat… Het komt er gewoon op neer dat telkens het woord “solidariteit” klinkt, er een geplande aanval op onze bankrekening komt. “Het budget is één van de belangrijkste middelen om de “mensen” te steunen”. We verzinnen dit niet…

Als het van Vrhfstdt afhangt, zal de EU niet meer moeten bedelen aan de poorten van lidstaten. Hij wil gewoon de lidstaten ontmondigen.

Al jààren klopt hij op dezelfde nagel:

2 gedachten over “Transferten-EU

  1. Er was verleden week een artikel in een krant over Volvo Zweden, de CEO van Volvo was bijzonder misnoegd over het feit dat de Zweedse regering hun bevolking ten grabbel gooit aan de misdaad der migranten, vluchtelingen. Zelf had Volvo er een 80 tal in dienst genomen, maar ze zijn te stom om te werken, begrijpen niets kunnen niet in team werken en komen veelvuldig te laat., het zal een tien jarenplan worden eer er glimp van integratie is. Volvo Zweden is van plan te sluiten, en fabrieken te openen buiten EU, de CEO is ervan overtuigd dat zweden op een burgeroorlog afstevent, lang leve de EU

Reacties zijn gesloten.