Tag der Deutschen Einheit

Eigenlijk hadden onze oosterburen het verleden jaar moeten vieren – 30 jaar “Tag der Deutschen Einheit” – maar wegens corona werden de feestelijkheden uitgesteld. Al met al een sobere herdenking daar in Sachsen-Anhalt, voorafgegaan door beelden van Halle en Magdeburg, van het landschap, de waterlopen, de steden, de cultuur, de DDR-woonblokken en gesprekken met bewoners.

De titel van deze herdenking is op zich al merkwaardig. Als je “Dag der Duitse Eenheid” zou vertalen, dan krijg je “Tag der deutschen Einheit“. Maar neen, ze noemden het Tag der Deutschen Einheit” en dat is in het Nederlands “de Dag der eenheid der Duitsers. Een subtiel, maar duidelijk verschil. (…)

Opvallend: terwijl de politieke prominenten zich grotendeels lieten vergezellen door echtgenoot(e), partner (m/v/x)… zat Frau Kanzlerin Angela Merkel heel alleen op haar stoel, centraal vooraan. En heel de wereld kon vaststellen dat haar tijd van gaan gekomen was. Fysisch gaf ze een vermoeide, uitgebluste, zelfs opgeblazen en eerder gelaten indruk. Haar toespraak, die de annalen der Duitse geschiedenis zal ingaan, werd quasi helemaal voorgelezen. Alsof ze geen alinea kon onthouden. Eigenaardig. Qua uitzicht geen verrassingen. Met het klassieke jasje en het even klassieke kapsel. Haar toespraak – als eregaste – was zoals we gewend zijn: rode draad “Vielfalt” en “Democratie” met onderhuids het verwijt aan de partij AfD als spelbreker van de “Wir schaffen das”-goed nieuwsshow. Een citaat:

“Vielfalt und Unterschiede sind keine Gefahr für die Demokratie. Ganz im Gegenteil. Vielfalt und Unterschiede sind Ausdruck gelebter Freiheit… “ waarmee ze geenszins het succes van de AfD in de voormalige DDR bedoelde. Het loont de moeite heel haar toespraak aandachtig te beluisteren.

Even opvallend: bij de Oost-Duitsers heerst bij velen toch nog altijd het gevoel tweederangs burgers te zijn. In de raden van bestuur van bedrijven, gevestigd in de voormalige DDR, zetelen naar verluidt een grote meerderheid van BRD – West-Duitsers.

De volledige dag der eenheid der Duitsers begon met een oecumenische viering in de Pauluskirche. Omwille van de nog geldende coronamaatregelen mochten slechts 180 personen aanwezig zijn in de kerk en 340 gasten bij de officiële herdenking in de Georg-Friedrich-Händel-Halle. Wie zin heeft kan deze hieronder volledig bekijken:

Ons zal echter altijd deze scène bijblijven:

1 gedachte op “Tag der Deutschen Einheit

 1. Dag van de Duitse eenheid.
  Het gaat hier in feite om de dag van de ondergang van Duitsland. Wat met 2 wereldoorlogen niet gelukt is, heeft IM Erika verwezenlijkt, op bevel van haar “Handler” in The City en Wallstreet en in dienst van de duivel in het Midden Oosten.
  Gezien haar stamboom is dit niet verwonderlijk : communiste, (IM Erika van de Stasi), logemaffioso en behorende tot “The Tribe”.
  Duitsland is een zinkende Titanic die getorpedeerd werd met het Coudenhove Kalergi plan, Agenda 21-30 en de Covid 19(84) samenzwering. In alle domeinen is de aftakeling zichtbaar en voelbaar.
  Tevens werd het omgebouwd tot een DDR dictatuur met een Stasi terreur.
  IM Erika heeft “en passant” ook haar eigen partij , CDU-CSU in de vernieling gereden. Alle partijen zijn onder controle van de 2 Olifanten in de kamer. Ook het AfD, dat weliswaar wat symbolisch verzet biedt maar ook geïnfiltreerd is door “mollen”. (op enkele uitzonderingen na in het Oosten). Mollen die alles verraden en saboteren wat ze maar kunnen. Mr Wouters heeft daar recent in zijn Cyclus naar verwezen. Men morrelt wat in de marge, maar men mag en durft ook niet doorgaan tot op het bot.
  En een meerderheid van de bevolking stemt voor die dictatuur en terreur, afgezien hier van de kiesfraude, en werkt dan ook actief mee aan de ondergang. Komt ons bekend voor !!!
  De media zijn gedegradeerd tot een Sovjetachtige Agitprop. Deze zijn trouwens tot 2099 nog steeds onder controle van de “bezettingsmachten”. Zie o.a. boek van Udo Ulfkotte : “ Gekaufte Journalisten”, die nadien in verdachte omstandigheden om het leven kwam.
  Afgezien van deze Stasi terreur, tegen politieke vijanden, wordt de rode loper uitgerold voor het schuim van de straat zoals : Antifa, allochtone benden en misdaadclans allerhande. Is kenmerkend voor alle linkse dictaturen cfr. een deskundige :
  “Ein marxistisches System erkennt man daran, daß es die Kriminellen verschont und den politischen Gegner kriminalisiert” Alexander Solschenizyn

  Er zijn echter nog wel sociale media waar men een beter beeld krijgt van de ondergang, ik vernoem :
  https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/ https://kopp-report.de/
  http://www.pi-news.net/ https://journalistenwatch.com/ https://jungefreiheit.de/
  (=niet beperkende opsomming).
  Al het voornoemde was dan ook geen verrassing, en werd reeds voorspeld in de The Perestroika Deception van : https://en.wikipedia.org/wiki/Anatoliy_Golitsyn
  Ik verwijs naar de tekst in de brug. De val van de muur was dan ook geen toeval. Het doel was de vernietiging van Duitsland, de locomotief van de EUSSR. Deze laatste diende dan te volgen. Momenteel zijn we hier ook volop beland in “Der Untergang”, tenzij er een mirakel gebeurt. Het voorbeeld van wat ons te wachten staat is Berlijn met Rood – Rood – Groen. Een gigantische beerput !!! Crimineel – corrupt – decadent en parasitair.
  En bij ons zwijgt men.. en vooral diegenen die dan zouden moeten spreken. Dit is niet alleen onbegrijpelijk, maar vooral misdadig. Dit wreekt zich al, en het ontwaken op een blauwe maandag zal in het bloed zijn. Men zegge het voort.. (vrij naar Freddy zaliger).

Reacties zijn gesloten.