Taalgebruik: links vs. rechts

Afbeeldingsresultaat voor claudia roth cartoonAls de Gauland van de AfD  tijdens een persconferentie na de verkiezingen stelt dat zijn partij de regering zal “jagen” (in het oog houden, achter hun veren zitten) – wat kan een oppositie anders? – dan is de verontwaardiging groot en wordt dit opzettelijk verkeerd geïnterpreteerd alsof Gauland, in nazistijl, het geweer in de aanslag, gereed staat om regeringsleden af te knallen, maar als de Groene Claudia Roth tijdens een geanimeerd gesprek op televisie toegeeft dat niet alle vluchtelingen “verwertbar” – bruikbaar – zijn, dan is dit perfect in orde.

Voor alle duidelijkheid, wij storen er ons niet aan.  Zij heeft tenslotte slechts bevestigd wat wij en alle logisch denkenden weten, maar stel dat Gauland deze woordkeuze had gebruikt om duidelijk te maken dat het dan niet allemaal gewaardeerde hoogopgeleide vakkrachten zijn… Het kot was te klein geweest!

Claudia Roth, noch moeders mooiste, noch moeders slimste:

 

Eén gedachte over “Taalgebruik: links vs. rechts

  1. Deze morgen de superhypocriet dewael bezigehoord op radio 1!!!Weer veel gepraat maar wanneer daden meneer dewael??Weer eens een hoop *aanbevelingen*maar nog steeds niets ondernemen zal wel weer de boodschap zijn!!
    Wanneer komen de excuses meneer dewael en de andere moslimpamperaars aan een partij die hier 30 jaar geleden voor gewaarschuwd had?Wanneer zal het cordon rond deze partij opgeheven worden en krijgen ze evenveel zendtijd op de nullenzender en vtm meneer dewael??Wanneer gaat men jos geysels ter verantwoording roepen??Of gaat het weer eens hetzelde worden dat je franstalige vrienden alles gaan tegenhouden en ook omdat het jouw partij goed uitkomt om het Vlaams Belang van de macht te houden meneer dewael??Gaan je *aanbevelingen*weer verticaal geclasseerd worden en wachten we op de volgende aanval door ISLAM- EN MOSLIMTERRORISTEN????
    En waarom werd een partij als Vlaams Belang uit je onderzoekscommissie geweerd,bang van te netilige vragen meneer dewael??
    https://sceptr.net/2017/10/onderzoekscommissie-wil-concessie-grote-moskee-herbekijken/

Reacties zijn gesloten.