Syrische imam-verzetsstrijder in actie

De titel bij de bijgevoegde video luidt volgens computervertaling: “The scandal Mohammad Qasim, far from following a battalion commander Ahbab companions who catches show his granddaughter around and was arrested in a moment of adultery”

Vrij vertaald: “In plaats van achter de boeven van Assad te zitten, duikt hij tussen de rotsen om zijn kleindochter te pakken.” (we houden het beleefd)

De man in kwestie zou een imam, een ‘rebel’, een verzetsstrijder, een goede moslim zijn.  Eentje van het soort dat het heel gewoon vindt dat madammen en meisjes moeten beschermd worden tegen ‘onzedelijkheid’ met verbodsbepalingen, met vrijheidsberoving, met kledingvoorschriften enz.

Wat we zien zou volgens verschillende bronnen een grootvader zijn die betrapt wordt.  Mohammed Qasim, een rebellenleider, onduidelijk van welke locale scoutsgroep.  Het meisje en de bok zouden nadien afgemaakt zijn.  Zouden… We weten niets met zekerheid.  Vanuit Syrië worden er nogal wat hele en halve waarheden en flagrante leugens verspreid.  Wat we wel weten is dat het filmpje in enkele dagen tijd bijna 2 miljoen keer bekeken werd.  En dan tellen we er de gecopieerde versies onder een andere naam nog niet bij.

 

 

 

3 gedachten over “Syrische imam-verzetsstrijder in actie

  1. Een imam , verzetstrijder , rebel , beschermer van de goede zeden en een goede moslim ! Dan vraag ik me af wat een slechte moslim moet zijn. Toen ik het artikeltje las speelde dat succesnummer van de Strangers door mijn hoofd ” Den Bompa Die oude Bompa…… Ge moet het maar kunnen hoe laag kan een mens vallen. Het meisje en den bok zouden nadien afgemaakt zijn . Ik hoop dat het een verkeerde interpretatie is voor wat het meisje betreft . Indien niet , dan vraag ik me af wie voor die gruwel verantwoordelijk is Allah ? kan ik moeilijk geloven , welk rechtvaardig wezen kan dergelijk creatuur nog aanbidden , nog blijven geloven in zijn goedheid . Ik denk eerder beesten in mensengedaante die de Islam op alle mogelijke manieren verkrachten

    • Zoals in ons artikel vermeld, weten wij – samen met de ca. 2 miljoen filmkijkers – niet met absolute zekerheid of het op waarheid berust. Wij hebben de moeite gedaan de bron van publicatie en verspreiding van de video na te gaan. Het waren allemaal Arabische bronnen, waarbij onze talenkennis niet toereikend is. De titel van het geplaatste exemplaar hebben we via Babylon laten vertalen. Meer niet. Want we krijgen er letterlijk kop noch staart aan. Al weten we wel dat we van rechts naar links moeten lezen. Mocht er tussen onze lezers iemand zijn die de taal beheerst, dan graag meer toelichting.

      • Dat is straf , dat is de reden waarom ik de Koran niet begreep en ik helemaal niet akkoord kon gaan met die teksten . Ik wist niet dat ge van rechts naar links moest lezen !

Reacties zijn gesloten.