Syrisch oorlogsfront

Ook de herdenkingsplaats van de Armeense genocide werd in Deir Ezzor ‘bevrijd’.   Het werd zwaar beschadigd door o.a. het FSA, Al Nusra en ISIS. (…)

Hieronder beeldmateriaal uit het vooroorlogse tijdperk.

Het Syrische Leger en hun geallieerden rukken snel op naar de Syrisch-Iraakse grensplaats Al Bukamal.  De Russische en Iraakse luchtmacht bombarderen.

Het Syrische leger ontdekte een reusachtige wapenopslagplaats / -fabriek van ISIS in de recent bevrijde stad Deir Ezzor.

Met o.a. booby-traps, drones, bommen, landmijnen, explosievengordels en chemicaliën.

I.S. is ondergedoken en slaat wild om zich heen.  In Deir Ezzor ontplofte een bomauto.  Tientallen doden bij de burgerbevolking.

In Hadar, dichtbij de Israëlische grens, jaagde een Al Nusra zelfmoordterrorist zichzelf en tientallen slachtoffers de lucht in.  In Hadar wonen Druzen, die de Assadregering goed gezind zijn.  Het stadje werd regelmatig het doelwit van de terroristen.  Israël zou ermee gedreigd hebben het dorp militair te zullen verdedigen.  Een eerder ongewone intentie.

Het einde van het I.S. tijdperk nadert.  Hopelijk wordt het niet opgevolgd door een oorlog tussen de ‘bevrijdende’ protagonisten ter plaatse.

Via dit bruggetje kan u dag na dag, uur na uur, de situatie in Syrië volgen.  Met een  interactieve kaart én korte frontberichten in de rechterkolom.  Klik op de icoontjes.