Supermans zoon komt uit de kast

Wij vernamen met vreugde van DC Comics (Warner Bros), dat in november een nieuw Superman-tekenverhaal van de drukpers zal rollen, waarin Jon Kent, de zoon van Clark Kent (Superman), verliefd wordt op een man en bijgevolg zijn tot dan diep verborgen seksuele wensen met iedereen wil delen.

De moderne multi-geslachtenversie van een Amerikaanse held wordt op 9 november aan het publiek gepresenteerd. Om de overgang niet te bruusk te laten verlopen opteerde DC Comics voor een “bi”-Jon i.p.v. een duidelijke homo-zonder-complexen. De auteur van de Superman-figuur, Tom Tayler, vindt dat de seksuele geaardheid geen afbreuk doet aan zijn voorstelling van Superman, nl. het symbool van hoop, waarheid en gerechtigheid.

Bij de voorstelling aan de pers toonde hij een tekening met de held, Jon Kent, die een andere man op de lippen kust. Volgens informatie verkregen bij France24 zal de nieuwe Superman-reeks meer en meer aandacht besteden aan de zgz. klimaatcrisis, sociale ongelijkheden en immigratie.

Een zelfde scenario bij Batman: diens hulpje Robin werd ook al hertekend in een multi-geslachten-versie.

Wij wachten met ongeduld op de dag dat Jerommeke zijn liefde voor Lambik wereldkundig maakt…

1 gedachte op “Supermans zoon komt uit de kast

  1. Alle truken van de foor worden gebruikt om ons de tirannie van de gendergoeroes door het strot te duwen. Hoogmoed komt voor de val.

Reacties zijn gesloten.