Spanje leidt de confiscatiedans

De Spaanse overheid heeft een wetsvoorstel aangenomen waardoor er een vaste belasting van 0.03% geheven wordt over alle tegoeden die de Spaanse burger bij een of meerdere banken heeft, ook al zijn dat verschillende soorten rekeningen. En om te verhinderen dat de geplaatste deposito’s ineens afgehaald worden is aan  de wet terugwerkende kracht naar 1 januari 2014 toegevoegd!

Het confiscatie percentage ligt weliswaar laag, maar nu de wet is aangenomen kan het vlotjes opgetrokken worden naar een lucratiever niveau.
De Spaanse rekeninghouders moeten de Spaanse regering bedanken want ze doet dit slechts om de belastingdruk te harmoniseren, om meer structuur in de financiële markt te brengen.  Opdat deze ‘versterkt‘ en ‘gegarandeerd‘ wordt!  Je moet maar durven: spaargeld confisqueren en het doen uitschijnen dat daardoor je geld gegarandeerd wordt!
Nochtans had de Spaanse minister van Financiën, de Guindos, nog beloofd dat zijn land geen maatregelen zou nemen zoals Cyprus en dat de tegoeden onder de € 100.000 zouden gevrijwaard worden.

Willen we eens een pronostiek starten met de voorspelling welke land(en) en/of de EU het voorbeeld van Spanje zal (zullen) volgen?

Wij willen nog eens verwijzen naar het artikel https://www.golfbrekers.be/laat-geen-broodkruimels-vallen/

GlobalEconomics     Reuters

 

5 gedachten over “Spanje leidt de confiscatiedans

  1. Dat gaat de kant uit van Mie Vogels verplichte zorgverzekering. Het begon met 10 euro /kop en het jaar daarop was het 25 euro. Zolang we met die voldemocraten opgescheept zitten, is de totale afhankelijkheid van de homo sapiens een feit.

  2. We mogen niet vergeten dat de inbeslagname van de spaargelden reeds begonnen was met de financiële repressie waarbij de interesten lager zijn dan de inflatie, en onafgezien dat deze “interesten” niets meer voorstellen. Deze bankentaks sluit aan bij wat reeds werd voorgesteld door het IMF(Lagarde) en de” Boston Consultancy group” in het verslag “Back to Mesopotamia” .
    Dit alles zal de middenklasse dan wel plunderen, maar brengt geen aarde aan de dijk voor de redding van het ganse monetaire systeem met de dollar als reserve munt, dat op in storten staat.
    Deze bankentaks, die er in België ook zit aan te komen op één of andere manier , zou dan voor de Vlamingen een reden moeten zijn hun spaargelden te investeren in tastbare beleggingen in plaats ze op een bankrekening te laten staan, waar het een kwestie van tijd is alvorens het zal ingepikt worden. Een 2de voordeel is dan nog dat de belgsiche staat er ook niets meer kan aanvangen.
    Het dreigen met een “bankrun” door de Vlamingen is het beste wapen dat kan ingezet worden tegen de “belgische bezetter en plunderaar”.
    Voor de rest is de redding gelegen in “goud”(=echt goud en dus geen vervalst).
    Men mag zich niet laten beïnvloeden door de prijs van dit goud, die kunstmatig gedrukt wordt via het “papier-goud” door de FED en de “bullionbanks”.
    In tijden van oorlog en hyperinflatie is goud de enige nog tastbare waarde, met niet anders dan voordelen. Kies dan gedeeltelijk wel voor kleinere staven of munten, kwestie van de verhandelbaarheid.
    Ik voeg een citaat bij van de webstek Hartgeld.com rubriek” Goldpreisentwicklung” dd. 17.07.2014 :
    [13:45] Der Silberfuchs zu Goldpreisentwicklung 9:45:
    Bei dem Prozentsatz – wie der Leser richtig darstellt – handelt es sich um einen DURCHSCHNITT. Bei der Zinsrechnung über viele Jahre sollte man aber besser die Exponentialrechnung (25. Wurzel aus dem Quotienten von 1300 und 450 $ = 2,889) verwenden und kommt dann auf eine “Wertsteigerung” von 4,335% p.a. Wie man gut sehen kann, ist von einem Dollar aus 1989 gerade eben heute noch 1/3 an Kaufkraft geblieben – das Papier strebt zügig zu seinem inneren Wert – NULL!

    Nachbemerkung: Am Sonntag habe ich “The Italien Job” gesehen. Dort gibt es einen jiddisch sprechenden Goldankäufer. Der hat das Kleine 1*1 des Goldes in weniger als 30 Sekunden aufgesagt:
    * anonym und liquide
    * immer etwas wert
    * nicht leicht konfiszierbar
    * nicht einfach (be-)steuerbar
    Dit citaat van een bron boven alle verdenking zegt alles over goud !!

  3. ‘immer etwas wert’, maar dat kan dan wel makkelijk een kwart minder zijn dan wat je er een jaar eerder aan gegeven hebt. De gebruikelijke gevaarlijke beleggerspraatjes.

  4. In NL was de vermogensbelasting tot 2001 zelfs 1%! Sinds 2001 zelfs 1.2%! (nl 30% taks op een forfaitaire interest van 4%), dus 40x meer als de 0.03% in Spanje.

  5. We moeten niet altijd slecht nieuws krijgen

    Goed nieuws over onze Belgische pensioenen !!!

    نور اگر رفت سايه پيدا نيست نقشديوار و چشم
    ما نقش سايه دگر نمي دان نور اگررفت سايه. ر رفت نور اگر رفت سايهپيدا نيست نقش ديوار و چشم خيره مانقش سايه دگرنمي دان نور اگر رفتسايه. ر رفت ديوار و چشم خيره مانقش سايه دگرنمي دان نور اگر رفتسايه پيدانيست نقش ديوار و چشمخيره ماسايه
    ديوار و چشم خيره ما نقش سايه دگرنمي دان نور اگر رفت سايهپيدانيستنقش ديوار و چشم خيره ماپيدا
    ني ست نقش

    Als er intussen nog ander goed nieuws is laat ik het u zeker weten !!!

    Groetjes, Fatima

Reacties zijn gesloten.