Spaarboekjes blijven populair ondanks…

Afbeeldingsresultaat voor ecb cartoonOndanks de nul opbrengst – of zelfs verlies – blijven spaarboekjes geliefd in ons land.  De hoofdreden zal de quasi onmiddellijke beschikbaarheid zijn en de geruststellende veronderstelling dat het spaargeld veilig is bij de bank.  Hoe lang nog?

Als de ECB (EUropese Centrale Bank) haar zin krijgt, zou je in geval van een noodsituatie niet aan je spaarcenten kunnen geraken.

ECB wil spaargeld kunnen blokkeren bij bankrun

De ECB pleit voor een nieuw instrument waarmee monetaire autoriteiten de banktegoeden kunnen bevriezen, zodat een bankrun gestopt kan worden voordat de bank in kwestie omvalt. Volgens ECB-bestuurslid Sabine Lautenslaeger is een dergelijke maatregel nodig om een bank die in de problemen zit meer tijd te geven om orde op zaken te stellen.

In een nieuw document dat onlangs door de Europese Centrale Bank werd gepubliceerd lezen we dat de huidige aanpak niet effectief is, omdat spaarders nog steeds de mogelijkheid hebben hun geld op te nemen of weg te sluizen in het geval een bank in de problemen komt. Daardoor kan een bankrun ontstaan, waarbij ook een bank die in de basis gezond is kan omvallen.  Lees verder…

DWN:

“We are not yet done…”

En geruststellend “de ECB kan nooit zonder geld geraken” (… want dan drukken we gewoon bij…)

1 gedachte op “Spaarboekjes blijven populair ondanks…

  1. Nogmaals,als je de woorden moslims,islam,marokkanen nog niet durft uitspreken ga je het probleem nooit oplossen hoor jambon en de anderen van de pamperbende!!Er moet over afschaffen van de dubbele nationaliteit voor moslimlanden beslist worden!!!Er moet door de Vlamingen ook krachtig ingegaan worden tegen de opvattingen van de Franstaligen want zij gaan steeds op de rem staan,desnoods geldkranen dicht naar hellhole brussels!!!!

    https://www.hln.be/nieuws/binnenland/-het-pamperen-moet-gedaan-zijn-jongeren-moeten-opnieuw-schrik-krijgen-van-de-politie~a42ac054b/

Reacties zijn gesloten.