SP.a wil abortus tot 20 weken legaliseren, N-VA moet er eens over nadenken

Wat volgt?  Zwangerschappen verbieden, verplichte sterilisatie?  Elk getrouwd koppel verplichten twee ‘vluchtelingen’ in huis te nemen?

De N-VA heeft tijd nodig om het voorstel te evalueren:

Valerie Van Peel (N-VA) wil namens haar partij nog niet reageren op het voorstel. ‘Ik vind het moeilijk om in de zomer standpunten in te nemen. Dit is een thematiek die door een commissie breed en rustig wordt bekeken en geëvalueerd.’  DS

6 gedachten over “SP.a wil abortus tot 20 weken legaliseren, N-VA moet er eens over nadenken

 1. Rood over verworvenheden: als de discussie weer wordt geopend, is er geen garantie dat VERWORVENHEDEN worden teruggedraaid.
  In hun verworvenheden ontbreekt nog het wettelijk kader voor een ere-moord. Misschien de volgende stap? We hebben tenslotte normen en waarden.

  • Bij euthanasie zijn er nog oneindig veel ‘uitbreidingen’ mogelijk.

  • Anna,
   Ik heb kennis genomen van het voorstel via de geschreven pers, tijdens mijn” lap top loze” periode.
   Het eerste wat mij opviel was, dat er geen plotselinge en hoogdringende reden was om dit “probleem” nu te behandelen tijdens de vakantieperiode. De aangehaalde argumenten dateren immers al van veel vroeger.
   Men heeft het bovendien over “abortustoerisme” o.a. naar Nederland. Over het aantal, en over wie deze vrouwen juist zijn, liggen er geen gegevens voor. Het “probleem” is dan ook verre van duidelijk.(in zoverre er één is!!).
   Er moet dus een andere reden zijn waarom men nu plotseling met deze “abortus problematiek” voor de pinnen komt.
   Ik denk dat het eerder een afleidingsmanoeuvre is voor de invasies en de erbij horende terreur waarmee we momenteel geconfronteerd worden. Achter de abortus&euthanasie problematiek en achter de invasies gaan immers dezelfde rode en loge mafia’s schuil.
   Het werd dan ook tijd voor wat tegengas te geven.(om te voorkomen dat er teveel stemmen zouden terugvloeien naar het VB). Abortus is immers een zeer gevoelige zaak, waar er breuklijnen lopen door bijna alle partijen en organisaties. Het debat over het verlengen van de termijn biedt dan ook de mogelijkheid om wat ruzie te stoken cfr het motto : verdeel en heers.
   Als men de rode en loge mafia’s wat kent, dan weet men dat ze steeds een verborgen agenda hebben als ze iets doen of niet!!
   De andere partijen (tsjeven en N-BA) hadden dit manoeuvre onmiddellijk kunnen ontmaskeren, maar zwijgen. Het zegt veel om niet te zeggen alles waarvoor deze partijen nog staan.
   Nog iets : De voorstanders van abortus en euthanasie, zijn de grootste tegenstanders van de doodstraf. (uitgezonderd voor de politieke vijanden). Het zegt dan ook alles over waar hun werkelijke belangen liggen cfr het motto : soort zoekt soort en soort verdedigt soort.
   Als men de aangehaalde argumenten (=financiële en sociale) in het krantenartikel bekijkt, dan gaat het grotendeels om vrouwen die niet in staat zijn om kinderen te hebben laat staan om ze op te voeden.
   Dit probleem lost men niet op met een abortus, maar wel met een sterilisatie.(al of niet gedwongen). Nadien kan men dan bijéén en opéén kruipen zoals de dieren het nog niet doen, maar dan wel zonder ellende op de wereld te zetten.

 2. Dit abortus voorstel is te schandalig voor woorden. De moord op het ongeboren kind und kein ende. Dat N-VA niet weet wat daarop te zeggen hoeft niet te verbazen. Inzake ethische thema’s blinkt de partij alles behalve uit maar volgt ze eerder gedwee de luid roepende linkerzijde.

 3. Spijtig dat abortus niet meer van toepassing kan en mag zijn op bepaalde wereldleiders zoals een Erdogan en sommige verlichte politiekers van Europa en het land B

  • Rene abortus niet maar euthanasie is wel een kanshebber.

Reacties zijn gesloten.