Soros Express

De Sloveense nieuwswebstek van »Nova24tv« bericht over anonieme tips van de Kroatische politie, dat vele “vluchtelingen” over prepaid bankkaarten beschikken met een EU- en UNHCR-logo. Voorlopig zitten ze vast in Bosnië-Herzegovina in afwachting van de doorreis naar hun voorkeurland in de EU.

Volgens de politie-ambtenaren zijn de “vluchtelingen” goed voorzien met kwaliteitsvolle schoenen en trekkledij, met smartphones en zelfs met wapens. Tijdens hun tussenstops in de Oost-Europese landen zitten ze niet op droog zaad, want met hun Mastercard halen ze gewoon wat ze nodig hebben uit geldautomaten.

Voor het gebruik van de bankkaarten is er geen I.K. nodig: in plaats van de naam van de eigenaar staat gewoon UNHCR en een nummer.

»Nova24tv« vermoedt dat de vluchtelingenorgaisatie UNHCR en de EU in samenwerking met Mastercard de prepaid-kaarten gratis aan de “vluchtelingen” uitdelen.
De Sloveenste TV-redacteur Ninoslav Vucetic zou recent een foto van een dergelijke Mastercard met het EU- en UNHCR-logo naar de Montenegro-overheid gestuurd hebben met de vraag wie deze anonieme bankkaarten aan “vluchtelingen” verdeelt. En hij schrijft: “Deze bankkaarten zijn een bewijs hoe de EU de Europese cultuur vernietigt. Hen met geld uitnodigen om geweld uit te lokken? Wie geeft “vluchtelingen” een dergelijke bankkaart om zonder voornaam of familienaam contant geld te kunnen innen?”

Dezelfde foto van de mastercard, die Vucetic publiceerde, bevindt zich in verschillende berichten van de UNHCR, waarbij de organisatie meer uitleg geeft hoe ze “vluchtelingen”, die in Griekenland in afwachting van hun doorreis naar het noorden aangekomen zijn, kan ondersteunen.

Het is niet duidelijk wie de dekking der fondsen, die door middel van de anonieme bankkaarten kunnen afgehaald worden, voorzien heeft. Soros of een hulpbudget van de UNHCR? Voor het jaar 2018 voorzag UNHCR alleen al voor de vluchtelingenhulp in Griekenland 155 miljoen euro.

In 2016 maakte Mastercard bekend dat zij een prepaid debitkaart uitgegeven had omdat ze “de vluchtelingen mobiliteit, flexibiliteit en zelfrespect biedt”. Bovendien kondigde Mastercard verleden jaar In een persmededeling de samenwerking met George Soros aan onder de naam “Humanity Ventures”, met het doel “de economische en sociale ontwikkeling van benadeelde groepen in de wereld, in het bijzonder vluchtelingen en migranten, te catalyseren en te bespoedigen”.

In de PM vernemen we ook nog: “George Soros deelde mee dat hij tot 500 miljoen USD voor privé investeringen voorzien heeft om de capaciteiten voor het oplossen van de problemen, die migranten, vluchtelingen inbegrepen, en hun gastgemeeenschappen over heel de wereld ondervinden, te verhogen.”

“Humanity Ventures” maakt hiervan deel uit. Mastercard gaf bovendien mee dat “innovatieve betalings-, opslag- en identiteitsoplossingen voor ondergepriviligeerde mensen op de wereld aangeboden worden, middelen die het leven van vluchtelingen en migranten verbeteren, doordat betere economische en sociale bindingen met inboorlingen gevormd worden”.

Hongarije waarschuwt momenteel voor ca. 70.000 landveroveraars die zich op de Balkan verzameld hebben en zich daarop voorbereiden zich via de “Soros Express” naar West-Europa te begeven.

Over ons (over)leven na de invasie maakt Soros zich geen zorgen.

De sprinkhanenplaag die EUropa teistert is hem niet voldoende.  De karavaan die zomaar plotseling uit Zuid- en Midden-Amerika naar het noorden trekt zou naar verluidt ook door   “Humanity Ventures” aangemoedigd zijn op wereldreis naar het Trump-rijk te trekken.  De Soros Express biedt een gratis ritje.

Voor vorige bijdragen op Golfbrekers: google “golfbrekers soros”