Socialisme

socialisme werkt niet‘Socialisme’ volgens Van Dale: het streven naar een sociaaleconomische orde waar geen klassentegenstellingen bestaan. Voor dit nobel gedachtegoed kan u in Vlaanderen terecht bij de SP.A. Haar politieke leiders beweren de arme mensen te vertegenwoordigen en dat is ook aan hun levenswandel te zien.

Steve Stevaert spendeerde het jaarloon van een Ford-arbeider aan een callgirlbezoek. Luc Van den Bossche vond het doodnormaal dat hij bij de Brussels Airport Company zo’n 689.000 euro per jaar verdiende. En Bruno Tuybens, de zelfverklaarde Che Guevara die de bonussencultuur wou bestrijden, graaide bij KBC zo’n 250.000 euro aan – euh – bonussen mee.

Ongelooflijk, zegt u? Dan kent u de Hasseltse Connectie nog niet. SP.A-parlementslid Chokri Mahassine weigerde in 2011 de gedupeerde Pukkelpoppers hun ticket terug te betalen, maar keerde zichzelf zo’n klein miljoen euro dividenden uit.

Niet dat ze allemaal zo egoïstisch zijn. Bij Hilde Claes kan je, mits de juiste partijkaart, altijd voor een extraatje terecht. Zo incasseerde Group Machiels 2,6 miljoen euro toen die de Pukkelpopgronden verkocht aan de stad Hasselt. De deal werd ‘bemiddeld’ door Steve Stevaert en papa Willy Claes was adviseur bij Machiels.

Belangenvermenging? Niet in Hasselt! Stevaert gaf intussen de ‘ons-kent-ons’-scepter door aan poulain Ingrid Lieten. Uit het artikel van Raf Sauviller (pg.14) blijkt dat de SP.A-minister de ‘bemiddelaarsrol’ met brio invult. Samen met vriendin Hilde Claes deelt ze cadeautjes uit aan bevriende socialisten. En dan kan een subsidie al eens in foute handen terechtkomen.

Sossen stopHasselt blijft het Corleone aan de Demer: wie de Limburgse socialisten genegen is, hoeft geen economische crisis te vrezen. ‘Wat denkt John Crombez daarvan?’ vraag ik me vaak af. Zoals u weet is deze SP.A’er staatssecretaris voor Fraudebestrijding. De man die onfrisse financiële transacties moet detecteren, leerde de stiel – ik zwans niet – van Johan Vande Lanotte. Ze hadden net zo goed Dutroux baas van Childfocus kunnen maken.

Veel gekker moet het niet meer worden, maar toch wil ik u die ene anekdote niet onthouden. Op het recente SP.A-congres sprong plots ene Willy Claes op het podium. “Het moet gedaan zijn met het casinokapitalisme”, orakelde de man die drie jaar voorwaardelijk kreeg in de Agusta-smeergeldaffaire. “De mens staat centraal, niet de winst!” voegde hij eraan toe. Ik heb daar maar één bedenking bij: bestaan er in de wereld eigenlijk grotere hypocrieten dan de Vlaamse socialisten?

Jeroen Denaeghel

http://www.p-magazine.be/content/socialisme

Zolang de rekening maar klopt, nietwaar Carolientje? De eigen rekening.

7 gedachten over “Socialisme

 1. Ik heb alle begrip voor die callgirl , wie wil er nu , met zoiets als een Stijve Stevaert in’t bed kruipen . De socialisten van het heden zijn inderdaad anders . Toch zijn er nog velen , die als verworpenen der aarde blijven stemmen op die maffia-bende . Het is geen toeval dat die John Crombez de job kreeg van fraudebestrijder ” op voorwaarde dat “……….we zullen het nooit te weten komen . Het enigste rechtvaardige dat nog bestaat in deze zogezegde beschaafde samenleving , heel die bende hypocrieten en zakkenrollers moeten er aan geloven , de grond of den oven in . We hebben een troost we zullen ze nooit meer terugzien als er inderdaad een hemel zou bestaan.

 2. Spaans socialisme.
  Paco en Julio, 2 Spaanse boeren, zitten te praten. Vraagt Paco: “Zeg, socialisme wat is dat feitelijk?” “Wel,” zegt Julio, “dat zal ik je eens uitleggen. Jij hebt 2 ezels en je hebt er maar 1 nodig. Ik heb er geen. Dus je moet er één aan mij geven, dat is eerlijker. Dat is socialisme.” “Wel,” zegt Paco, “daar zit wat in. Hier heb je mijn ezel!” ‘s Avonds thuis gekomen vertelt Paco dat trots aan zijn vrouw. “Tja,” zegt die, “dat is misschien wel zo maar Julio heeft 2 koeien, dus moet jij een koe krijgen!” “Ja, dat is ook waar.” zegt Paco. Dus hij op weg naar Julio en doet zijn relaas. “Ha nee, hé,” zegt Julio, “socialisme geldt alleen voor EZELS.

 3. Het socialisme heden ten dagen, is een elitaire club, dat op den dool is.

 4. John Crombez de generalissimo van fraude bestrijding. Het verhaal van, de boswachter is de beste stroper.

 5. De socialisten hebben maar een evidentie en dat is eigen zak eerst en al de rest is zever in rode zakjes

 6. Ik begrijp niet dat er nog mensen zijn die voor die rode graaiers/dieven blijven stemmen.
  Valse achterbakse rode ratten zijn het !!

 7. Men mag een zaak niet uit het oog verliezen : het “socialisme” is, zoals in andere landen ook, de facto onder controle van de vrijmetselarij. Deze laatste controleert ook de pseudo-rechterzijde via de liberalen, of wat door voor moet doorgaan. Aan de basis, aan beide kanten, heb je dan weliswaar nog de “nuttige idioten”, maar die dienen enkel als nuttig voetvolk en als camouflage.
  De werkelijke macht is de loge, een echte mafia, die de verborgen agenda van de Nieuwe Wereld Orde uitvoert via de multiculturele maatschappij en door het promoten van alles dat crimineel, corrupt, decadent en parasitair is.
  De loge is dus een mafia die oorlog voert tegen de eigen autochtone bevolking, op wiens kosten ze ondertussen schurftig parasiteert. Dit alles gebeurt dan in een nooit geziene sfeer van leugens en bedrog, met behulp van een sovjetachtige regimepers. Het komt er dan ook op aan de echte vijand te ontmaskeren.

Reacties zijn gesloten.