Sisiweel?

Misschien kan de Vlaamse regering eens bij al-Sisi polsen of hij niet geïnteresseerd is in een bijverdienste.  Wij hebben hier ook nog een project dat nooit verder dan studiefases, beloftes  en een referendum geraakt is. We hebben alle vertrouwen in al-Sisi.  Wie een nieuw kanaal van 35 km plus bijkomende aanpassingswerken binnen een tijdspanne van een jaar kan realiseren…   Ontwikkelingsland?

Deze video is één jaar oud:

Eén jaar later… Stel u even voor dat dit de blije Antwerpenaars zijn die juichend op de afgewerkte Oosterweelverbinding marcheren.


Aanleg 2de Suezkanaal       –  De Tijd   –   De Redactie  –  DS  –  Jan De Nul

7 gedachten over “Sisiweel?

 1. Al Sissi een bijverdienste ? Als hij de dagelijkse miserie ziet op de Antwerpse ring ,dan doet hij dat gratis uit medelijden . Hij stuurt de roden , groenen en onze geachte burgermeester voor een tijdje naar een kinderopvang verblijf . met een grote speeltuin . Binnen de kortste keren is er een tunnel of brug en is het Antwerps ring probleem opgelost ……..Belgie …..is uiteraard geen ontwikkelingsland , laat dat duidelijk zijn !!

 2. Op het nieuws zag ik dat op een schip van Jan De Nul in dat Suez kanaal een vlag wapperde. De leeuwenvlag.

   • @ Tjenne

    Wallonië heeft ook een kanaal, he man. Het Canal du Centre bij La Louvière met zijn hydraulische liften. Ze zijn een hele tijd buiten strijd geweest omdat de herstellingen op zich lieten wachten. Wie die herstellingen uiteindelijk gedaan heeft is niet geweten. Unesco plaatste ze op de lijst van werelderfgoed omdat er toch iets mee moest gebeuren, want voor de scheepvaart zijn ze afgeschreven. Voor een tochtje met een plezierbootje schijn je er nog wel terecht te kunnen. Op eigen risico uiteraard want in een verder verleden is zo’ n lift op een binnenschip gevallen. Och, het kan overal gebeuren dat er iets op iets valt, kijk maar naar Alphen aan de Rijn. En wie is daar de klus moeten komen klaren? Vlamingen, ja Vlamingen. Sarens heet de firma.
    Overal waar er water is zendt Vlaanderen zijn zonen uit.

  • Voilà, lieve Anna, en zeggen dat de 0000 dan nog zo stom is om te spreken over de “belgische” ondernemingen DEME en JAN DENUL !!!… ‘k heb mij (bijna) dood geërgerd bij zulke berichtgeving over de VLAAMSE baggeraars.
   ZIJ hebben deze zware karwei uitgevoerd in recordtempo, doch het zijn de Egyptenaren die de pluim op hun hoed steken… zij hadden het béter gestoken wààr de zon nooit schijnt, want zoiets zouden zij, (zonder hulp van moderne ondernemingen) in nog geen honderd jaar kunnen verwezenlijkt hebben.

   • Akkoord, Fikken, Egypte had dit niet in zijn eentje gekund. Wij hebben alle moderne middelen voor de bouw van de Oosterweel ook ter beschikking. Wat wij wilden aantonen dat een goede dictator zijn voordelen heeft. Hoe lang zit men hier al te palaveren? In Egypte was de volkslening op een week uitverkocht. 12% rente. Moesten ze hier eens “durven vooruit te gaan”…

 3. Blij Golda Mabowitsch = Meyerson =Meir nog eens gezien te hebben. Hopelijk wil Israel geen water uit het kanaal naar Israël afleiden want dat kan voor problemen zorgen, waardoor haar woorden nog eens kunnen aangehaald worden :
  we will perhaps in time be able tot forgive the Arabs for killing our sons (777 militairen tijdens Yom Kippoer oorlog) But it will be harder for us to forgive them for having forced us to kill their sons (16.600 Egyptische militairen + 5000 vermisten + duizenden burgerslachtoffers + Jordaanse en Syrische militairen, gezamenlijk plaatsje ca. 40.000). Zelfs van joodse kant werd geprotesteerd tegen deze uitspraak waarbij de slachtoffers de schuld werd gegeven en ze zichzelf van alle verantwoordelijk vrij te spreken.

Reacties zijn gesloten.