Schuld en boete in Erdoganland

Gevangenen moeten afwisselend slapen.
Turkse gevangenissen zijn bomvol.  Een mensonterende situatie.

Minimum 12.000 mensen werden na de Erdoganputsch gearresteerd, waaronder duizenden procureurs en rechters.  Het justitiesysteem is die naam niet meer waardig.
In totaal zou er in Turkije plaats zijn voor 180.256 gevangenen.  Maar zelfs voor de putsch werd dit aantal al overschreven.  Toen al zouden er 188.000 in Turkse cellen resideren.

Ze worden bijna letterlijk opeen gestapeld.  Ten westen van Istanboel kreeg een sporthal een andere bestemming.  In een gevangenis in het noord-westen van het land moeten 6 gevangenen een 3-man cel delen.  Gekleed met slechts een onderbroek in broeihete cellen, in de gangen, of in de wc’s.  En slapen doen ze afwisselend in ploegen.
De regering blijft erbij dat alles onder controle is.  165 nieuwe gevangenissen en een nieuwe rechtbank zitten in de planning.  Dat er gefolterd wordt, wijst de regering verontwaardigd van de hand.  Mensenrechtenorganisaties hebben een totaal andere indruk.  Ze verwijten de regering een wraakactie uit te voeren en tonen foto’s van soldaten met blauwe plekken en verbanden.

Amnesty Int’l is ongerust in het lot van de gearresteerden en vraagt zich af waar ze ondergebracht zijn.   Ze hebben immers recht op een advocaat en contact met hun familie.  Erdogan beschouwt hen allemaal als terroristen (aanhangers van Gülen); bijgevolg kan hij met hen zijn goesting doen.  Desnoods – Inch’Allah’ met de doodstraf.

Erdogan stelt op grote manifestatie opnieuw doodstraf in vooruitzicht

Spiegel    –    Tagesschau

 

1 gedachte op “Schuld en boete in Erdoganland

 1. Gezien de snelheid en de omvang van deze Stalinistische zuivering na de “nep staatsgreep”, moet deze zuivering al lang gepland geweest zijn.
  Deze “nep staatsgreep” was bovendien zo klungelachtig, dat deze niet anders kon, dan mislukken.
  Erdogan werd bovendien vooraf getipt (o.a. door Rusland).
  Intussen vliegen de beschuldigingen over de aanstokers in het ronde : Gulen, CIA, Nato, Qatar & Saoedi Arabië..enz…!!
  De Nato basis in Incerlik wordt intussen ook “belegerd” door de Turken!!
  Een der gevolgen is o.a. de toenadering tussen Turkije en Rusland, maar ook in de richting Syrië en Iran!!!
  Intussen staat Juncker wel achter Erdogan :
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/08/eu-opperhoofd-juncker-staat-pal-achter-turkse-autocraat-recep-tayyip-erdogan/
  met citaat :
  “Ondanks de massale vervolgingen van iedereen die het niet eens is met president Recep Tayyip Erdogan zegt Jean Claude Juncker dat het “een grote fout” zou zijn om de toetredingsgesprekken met Turkije te stoppen.”(=einde citaat).
  Er zijn dus de meest uiteenlopende en tegenstrijdige berichten over wat er zich afgespeeld heeft, en nog afspeelt, en over wat er achter de schermen gaande is.
  Een zaak is al wet duidelijk =de voorlopige kostprijs :
  http://www.demorgen.be/buitenland/-mislukte-staatsgreep-kostte-de-turkse-economie-90-miljard-euro-bfb0ddd5/
  met citaat :
  “De poging tot staatsgreep van 15 juli heeft de Turkse economie ongeveer 90 miljard euro gekost en geleid tot de annulatie van een miljoen toeristische reserveringen. Dat zegt de Turkse minister van Douane en Handel Bülent Tüfenkci dinsdag aan het dagblad Hurriyet.”(=einde citaat).
  Er werden ook al toeristen aangevallen.
  Over de verdwenen helikopters en marineschepen horen we echter niets meer.
  Het enige wat men kan doen, is daar momenteel wegblijven, in afwachting dat er klaarheid is over wat er daar werkelijk gaande is.

Reacties zijn gesloten.