Schoonheidswedstrijd = verboden

Miss worldWij hebben het herhaaldelijk over de islam.  Officieel is het een godsdienst, een geloof.  Iets dat ieder voor zich moet uitmaken. 

Godsdienstvrijheid.  Een hoog goed.  Maar islam is niet slechts een godsdienst, het is een doctrine.  Het schrijft voor hoe ieder van ons moet leven, zich moet gedragen, zich onderwerpen aan de wil van Allah.
En het zijn de islamisten die bepalen wat de wil van Allah zoal inhoudt.  Dat moet nogal een triestigaard zijn, die Allah.  Hij is tegen alles wat prettig of mooi is: afbeeldingen, muziek, dans, toneel, kunst, het leven genieten…  Niet moeilijk dat islamisten zonder aarzelen naar het hiernamaals willen verhuizen.

Nu zijn de “Miss World”-verkiezingen hen een doorn in het oog geworden.  Die worden dit jaar in Indonesië gehouden en de Ulema, de raad van geestelijken, heeft daar problemen mee.  De Ulema-raad eist dat de Indonesische regering de schoonheidswedstrijd afblaast.  Het tentoonstellen van vrouwelijke huid is tegen alle regels van de islamitische leer, zo verklaarde de voorzitter Amidan Shaberah.
Indonesia says no to bikinis for 2013 Miss World pageant amid protests, opts for long sarongs

Nochtans hadden de organisatoren al de categorie ‘bikini’ uit de wedstrijd verwijderd.  De deelneemsters moeten in de plaats daarvan een sarong dragen.  Maar dat gaat volgens de Ulema-raad niet ver genoeg: gewoon heel het boeltje annuleren zou wenselijk zijn.

Die Ulema-raad was daarmee niet aan zijn proefstuk, want het vaardigde ook al een fatwa tegen yoga en roken uit.

 Volgens planning zal de eerste ronde van de Miss World verkiezing in september op het eiland Bali plaats vinden; de definitieve keuze valt het einde van de maand in de buurt van de hoofdstad Djakarta.

Miss Israël heeft zich intussen uit de competitie teruggetrokken.  Er werd geen reden opgegeven.  Haar land en Indonesië onderhouden geen diplomatie betrekkingen.

De radicale moslim activisten Islamic Defenders Front hebben protestacties tegen de schoonheidswedstrijd aangekondigd.  Zij hebben heel wat op hun actief: vernielingen in het uitgaansleven, aanvallen op westerse ambassades en andere religieuze groeperingen.  Lady Gaga zag zich gedwongen haar uitverkochte show in Indonesië te annuleren na bedreigingen van het Front, die haar een “duivelaanbidster” noemde.

Als alternatief stelden ze deze versie voor, die helemaal conform de islamitische leer zou zijn (zie afbeelding).

Wilt u ze eens bekijken, de mooisten der aarde, vooraleer de een of andere godsdienstfanaat een bom plaatst of een deelneemster met zuur bewerkt, neem dan een kijkje op de webstek http://www.missworld.com/

FT

 

1 gedachte op “Schoonheidswedstrijd = verboden

  1. Als ik het goed begrijp De Miss Topless verkiezingen zijn voor de arabische wereld nog niet voor morgen

Reacties zijn gesloten.