Saoedi-Arabië wil de Olympische zomerspelen organiseren…

… maar uitsluitend voor mannen!

Verleden maand liet het koninkrijk der oliebronnen een voorstel geworden aan het OIC: het land wil samen met buurtje Bahrein als gastland fungeren voor de Olympische zomerspelen.  Eerlijk verdeeld: mannelijke atleten  in Saoedi-Arabië en de vrouwen mogen naar medailles ijveren in het minder ‘conservatieve’ Bahrein.

IOC voorzitter Thomas Bech had niet veel beradingstijd nodig om het voorstel af te wijzen.  Dinsdag liet hij weten dat Saoedi-Arabië dit charmeoffensief kan vergeten want het OIC heeft regels tegen vrouwendiscriminatie in de sport.
Een akkoordsverklaring tegen discriminatie zal verplicht gesteld worden voor alle landen die de Olympische Spelen in de toekomst willen organiseren.  Dit werd meer dan duidelijk gemaakt in de richtlijnen voor 2020 en zal deel uitmaken van het contract met het gastland.   Als hieraan niet voldaan wordt, dan kan het kandidaat-gastland niet in aanmerking komen.

Prince Fahad bin Jalawi Al Saud, raadgever bij de voorzitter van het Saoedisch Olympisch Comité zag nochtans mogelijkheden in de nieuwe richtlijnen om een gedeelte van de sportcompetities in een andere regio, stad of land te organiseren.

IOC woordvoerder Mark Adams gaf hem lik op stuk: “Men kan niet gewoon bepaalde ongeliefde delen ‘in onderaanneming’ uitbesteden aan een ander land.”

Saoedi-Arabië is geen volwaardig lid van de OIC, maar prins Nawaf Faisal Fahd bin Abdul Aziz draagt de titel van ‘erelid’.

Ctrl+ voor vergroting

We herhalen: je zou voorwaar denken dat ze in Saoedi-Arabië vrouwonvriendelijk zijn.

FT

 

2 gedachten over “Saoedi-Arabië wil de Olympische zomerspelen organiseren…

  1. Bovendien wilde Prince Fahad bin Jalawi Al Saud de discipline ‘Hoofd afhakken’ zowel ‘op blok’ als ‘in vrije stijl’ op het programma zetten. Vooral de discipline ‘Vrije stijl’ was een brug te ver voor het Olympisch Comité

    • Hahaha… en discuswerpen moest vervangen worden door zweepslagen uitdelen, zeker?

Reacties zijn gesloten.