RIP kernenergie! Leve kernenergie!

Wenn ein Gehirn zuwenig Energie verbraucht, ist das Ergebnis Dummheit.

Pas gisteren werden de drie laatste Duitse kerncentrales afgekoppeld, vandaag moet Duitsland al elektriciteit importeren uit Franse kerncentrales. Ook uit andere landen vloeit er stroom naar Duitsland. Vanmorgen om 8 uur kwam er al 800 megawatt elektriciteit uit de Franse kerncentrales richting Duitsland.

Hoewel nu al 1/3 van de elektriciteit met kolencentrales opgewekt wordt, kon de zgn. hernieuwbare energie op een stroomluwe zondagochtend niet leveren wat er nodig was. De meer dan 30.000 windmolens in Duitsland waren slechts voor 13% effectief; de zonnepanelen die bijna 70 gigawatt kunnen produceren, leverden deze ochtend slechts 1.4% van de nodige elektriciteit.

Ook Oostenrijk, Denemarken en Noorwegen moesten stroom importeren. En Polen waar de meest CO2-vervuilende centrales met kolen energie verwekken. Meer info bij “Electricity Maps” waar u aan de hand van een kleureninvulling de koolstofintensiteit per land kan raadplegen.

Intussen eist de premier van de Freistaat Bayern dat de federale bevoegdheid voor energie gewijzigd wordt; hij wil dat zijn Beieren hierover zelf kan beslissen. Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zal de federale regering dit afwijzen. De rood-groen-streepje-blauwe regering klasseert dit als “kiespropaganda”.

Söder will Kernkraftwerk in Landesregie weiterbetreiben – Kritik: Nur ein „Wahlkampfmanöver“ (epochtimes.de)

Pleiteticker