Rarara…

Wie zou dat nu gedaan kunnen hebben?

… de politie tast in het duister…
… het is onbekend welke de beweegredenen zijn…
… naar verluidt zou de dader een ‘verwarde’ indruk gemaakt hebben…
… het vermoeden van jodenhaat is volkomen uit de lucht gegrepen…

… het slachtoffer heeft de aanslag uitgelokt…

… nog meer ideeën? Vul aan…

Zaterdagochtend 15 november werd omstreeks 9u15 op nauwelijks vijftig meter van mijn appartement een Antwerpse rabbijn neergestoken, in wat duidelijk een door antisemitisme geïnspireerde terreuraanslag was. De 31-jarige Joodse man kreeg een steekwond in zijn nek en moest voor verzorging worden opgenomen in het ziekenhuis. Gelukkig was het minder erg dan gevreesd en kon de rabbijn een paar uren later weer naar huis.

Lees verder…

Wes H.

 

 

7 gedachten over “Rarara…

 1. De politie tast in het duister ? iets te maken met elektriciteitspanne ?. Ik zou het als ex politieinspecteur ook niet weten wie de dader zou kunnen zijn . Ik heb wel vermoedens maar die durf ik niet uiten . Misschien een gefrusteerde zwarte Piet of een trompetist uit het BRT orkest van Francis B ? wie zal het zeggen !

 2. Zou er al eens een Iman bedreigd geweest is, ik denk het niet. Het zijn steeds priesters die vermoord en nonnekes die verkracht worden, nu ook een rabbijn neergestoken. Men hoeft geen journalist te zijn om te weten waar de dader(s) gezocht moeten worden, maar ze zijn zo bang van deze soort; en bang van het centrum van gelijke kansen dat ze het niet durven neerpennen. Schrijven zullen ze wel als eens een moskee beklad of een gesluierde haar kap afgetrokken zal worden.

 3. Net zoals Rene heb ik een idee van welke bevolkingsgroep de dader zou kunnen zijn. Aangezien dat Youssef le Blanc mee leest durf ik net als de journalist (van Tjenne) het ook niet neerpennen. Welke journalist zou daar nu aandacht aan besteden. Nu moet er werk gemaakt worden van het zwarte piet syndroom waar vele exotisch gekleurde medemensen en collaborerende bleeksmoelen mee zitten.

 4. Goed dat aan dergelijke feiten de nodige media aandacht wordt geschonken. Helaas 3 x helaas, ondervindt de autochtone bevolking dat wanneer het één van hen overkomt, een steek in de hals waarbij het slachtoffer na enkele uren het ziekenhuis mag verlaten, daar nauwelijks enige aandacht wordt aan besteed. Enkele zinnetjes in de krant misschien, maar een vermelding op het TV nieuws kunnen ze zo goed als vergeten.

  In het artikel van Brabosch lijkt het alsof de joodse wijk in Antwerpen alle levendigheid mist, heb daar nog nooit iets van ondervonden. Integendeel. In de Harmonie, Albert park, stadspark, Belgiëlei, Lge Leemstraat, Pelikaanstraat en ga zo verder zijn ze levendig aanwezig en kleuren mee het straatbeeld.
  Verder denkt Brabosch dat antisemitisme bespreken synchroon met het aankaarten van de hoge werkloosheid onder de migranten een stap in de goede richting zou zijn. Ik heb daar zo mijn twijfels over en wat die werkloosheid betreft : mag
  ik er op wijzen dat o.a. een Ludo Abicht en Henri Rosenberg aantonen dat meer dan 30% van de joods orthodoxe bevolking van een leefloon leeft.

 5. De rabbijn kan zich ook eens informeren bij zijn volksgenoot Erdman, socialist en logeman, over wie er allemaal meegewerkt heeft aan de “import” van dit desbetreffende soort.
  Hij kan dan van de gelegenheid profiteren om ook eens te vragen wie er wetten heeft gestemd om dit “soort” in de watten te leggen, en om terzelfder tijd de autochtonen het zwijgen op te leggen!!!!
  Uiteindelijk kan hij ook nog vragen wie daarvoor allemaal gestemd heeft!!
  Het is dan gewoon eens te meer een kwestie van de verantwoordelijkheden te leggen waar ze werkelijk thuis horen..!!!
  De genezing van een kanker begint immers steeds met een juiste en volledige diagnose.

Reacties zijn gesloten.