Ramadan-nieuws

Ramadan-nieuws

Marokkaanse televisie begaat blunder na blunder tijdens Ramadan
Zoals elk jaar verwachten veel Marokkanen dat de Marokkaanse televisie een goede mix maakt van religieuze informatie en vermaak maar ook dit jaar zijn er enkele vreemde dingen uitgezonden. Ook dit jaar is er veel kritiek op de slechte programma’s en de tientallen miljoenen dirhams aan publiekelijk geld die hiermee verkwist worden.

Verborgen camera(?)
De zender 2M zendt het programma Jar oua Majroer uit en het concept is simpel. Haal grappen uit op straat en film de reacties van nietsvermoedende burgers. Het programma is echter niet zo spontaan als het wil lijken. De personen in kwestie weten dat er grappen met ze uitgehaald worden en krijgen zelfs financiële vergoedingen voor hun acteerwerk, melden Marokkaanse media eerder.

Een oplettende kijker wist zelfs video-opnames te maken van het acteerwerk. Daar was duidelijk te zien dat er van een verborgen camera geen sprake was.

Racisme
Op de eerste dag van de Ramadan zond Medi1 TV een verborgen camera programma uit waar eveneens veel ophef over is ontstaan. Tijdens het programma worden donkere mensen namelijk gediscrimineerd. Verschillende kranten melden dat de Autoriteit aangaande audiovisuele communicatie zelfs met een onderzoek is begonnen om de racistische opmerkingen te onderzoeken.

Foute gebedstijden
Het ministerie van Islamitische Zaken stelt de gebedstijden en daarmee ook de tijden voor het verbreken van het vasten vast. Zender Al Maghribia ging tijdens de Ramadan flink de fout in door te vroeg aan te kondigen dat het Maghreb-gebed is aangebroken in de regio Rabat. Veel Marokkanen hebben hierdoor waarschijnlijk te vroeg hun vasten verbroken. Uiteraard zorgde dit voor veel boze reacties.