Ramadan-nieuws

Lose pounds and gain grams of gold in Dubai.

Verlies gewicht, win goud

Ramadan-nieuws

Ons artikel van gisteren, waarbij we onze ongerustheid uitdrukten over de obesitas en diabetes cijfers in het Midden-Oosten, ging niet onopgemerkt voorbij.

In Dubai, Ver. Ar. Emiraten,  zijn ze meteen in actie geschoten.  Jullie denken dan aan Weight Watchers of een dieetgoeroe, die het volk warm moet maken om de broeksriem wat aan aan te trekken.
Neen, het gaat hier om een Golfstaatje en daar tellen alleen overtuigende argumenten, zoals geld of goud.  In het raam van een actie om zwaarlijvigheid en bijhorende gezondheidsrisico’s tegen te gaan, is men gestart met een campagne, die de ronkende titel draagt “Uw gewicht in goud”.  Voor elke kilo gewichtsverlies krijgt men een gram goud, op voorwaarde dat men minimum 2 kilo minder op de weegschaal zet tegen 16 augustus, de datum dat de Ramadan afloopt.

Drie campagne-winnende gewichtsverliezers zullen geloot worden. Zij zullen elk een gouden munt met een waarde van 20.000 dirham ($ 5.449) ontvangen.  Andere in aanmerking komende vetverliezers zullen de rest van de pot, met een waarde van 200.000 dirham, ondereen moeten verdelen.
Deelnemers worden verondersteld zich te laten wegen in openbare parken.  Vrijdag is de startdatum en ze moeten beloven geen ongezonde maatregelen te nemen om af te vallen.
Onze redactie heeft onmiddellijk geïnformeerd naar de toelatingsvoorwaarden.  Jammer, spijtig, wij mogen niet meedoen.  Eigen vet eerst!

Floriaan Terbeke

Bron: Associated Press