Prangende vragen

  • Zijn het snelweg-overvallers?
  • Zijn het dakloze alcoholiekers?
  • Zijn het drugverslaafden?Islam heeft niets te doen met islamDe Saoedische ankervrouw Nadine Al-Budair vraagt zich af wat er moet gebeuren eer wijsneuzen en hypocrieten inzien dat de islam wel degelijk aan de basis ligt van de terreuraanvallen. 

Zij kritiseert de poco doofpotretoriek dat de terroristen ‘niet de islam of de moslim gemeenschap vertegenwoordigen’.  Na de verschrikkelijke bomaanvallen in Brussel, is het hoog tijd dat we ons schamen en ermee op te houden te doen alsof terroristen een rariteit zijn.  “Waarom verwerpen we ons eigen geweten?” vraagt ze, “Komen deze daders niet uit ons milieu?, Horen hun families tot onze samenleving?”

“Kan er mij iemand zeggen wie dan wel de islam of de moslims vertegenwoordigt?  Het lijkt wel een wedstrijd waarbij per se moet bewezen worden dat de gebeurtenissen niets met de islam of met de moslims te maken hebben. We weten dat er daklozen in Europa zijn, sukkelaars die moeten bedelen, sommigen verslaafd aan alcohol of drugs.  Maar we zien het nog niet direct gebeuren dat ze naar hier komen en een moskee laten ontploffen.   We moeten toegeven dat het om Arabieren, om moslims gaat….”

 

3 gedachten over “Prangende vragen

  1. Ik kan nie goe volgen ..Saoudi TV ?? waar is haar burka …..en zij stelt de Islam in vraag . Werd zij al onthoofd?

  2. Zonder hoofddoek, haar speech niet onderbroken, was dit werkelijk in Qatar? Of zou dit niet beter in het plaatje passen: Nadine Al-Budair, presenter on the Arabic-language American TV Channel Al-Hurra???

Reacties zijn gesloten.