Persvrijheid à la EU

Wes HardinDe waarheid is ons heilig.

Dagelijks leest men in onze goed geïnformeerde kranten over de zegeningen die de vaderlijke EU regeerders met gulle hand over ons uitstrooien.

De reporters welke deze artikels schrijven worden geselecteerd (op basis van hun onafhankelijkheid) door de voorlichtingsbureaus van het Europarlement of het Directoraat-generaal Communicatie. Zij worden uitgenodigd voor maximaal 2 dagen en in 2011 werden er 866 toegelaten, volgens EP voorzitter Schulz.

Om die onafhankelijkheid te waarborgen worden alle reisonkosten van de schrijvelaars volledig betaald, hetzij vliegtuigticket,  1ste klas treincoupé of autovergoeding.  Voor dezelfde reden worden hun hotelkosten à 180 euro per nacht terugbetaald.  Verder worden vergoedingen voorzien voor lokaal vervoer en andere uitgaven.  In 2011 kwam dit op 838 euro per bezoek dat een luttel totaal geeft van 725.708 euro (of 29.274.988 BF voor de ouderen onder ons).  Dan zijn er natuurlijk nog een handjevol kleine kosten, die het vermelden niet waard zijn, zoals bar- en evenementenuitgaven.

Men kan duidelijk zien dat deze regeling alleen maar voordelen biedt voor de feitelijkheid van de geschreven berichtgeving.

Wes Hardin