Pausbezoek met een reuk. Wat zijn ze van plan?

Op 13 mei bezocht de Oekraïense president Zelenski het Vaticaan. De media vermeldden enkel een audiëntie van 40 minuten. Een nummertje dat opgevoerd werd omdat zo’n bezoek nu eenmaal op het programma stond?

U ziet in dat filmpje het icoon dat hij mee had.

Eergisteren vond u hier de link van de podcast van Scott Ritter. Die heet “Agent Zelensky”.

Die podcast van Ritter werpt een heel nieuw licht op dat bezoek. Het was geen vluggertje. Er is grondig achter de schermen gesproken maar niet met de paus.

De Italiaanse blogger Nicolai Lilin van Russische afkomst had erover geblogd op 18 mei:

Lilin vond dat het Vaticaanse bezoek uit de toon viel. Zelenski was warm onthaald bij de Europese NATO-vazalstaten. Hij had een khaki truitje aan met een drietand (of is het een Baphometkopje zoals populair is in Hollywood?), hield het kort in de audiëntie, ging zelf als eerste zitten en maakte duidelijk dat bemiddeling niet kan omdat Rusland de agressor is. Het Vaticaan moet zich maar inschakelen in het Oekraïense voorstel. Dat is eenvoudig: volledige terugtrekking, regimewissel in Rusland, oorlogstribunaal, herstelbetalingen.

Meer info over het Baphomet-kopje op zijn khaki truitje:

Zelenski schoffeerde de paus volgens enkele katholieke sites. Hij gaf de paus een icoon van de Moeder Gods die naar het kind Jezus wijst maar het kind is zwart gelaten, het is niet ingevuld.

Volgens Scott Ritter was er veel meer aan de hand dan een medianummertje. Er was een heel speciale begeleider meegekomen met Zelenski: nl. Richard Moore, hoofd van de Britse inlichtingendienst MI6. Samen zouden ze na de audiëntie in een aanpalende zaal met de Vaticaanse diplomaten maar in afwezigheid van de paus nog enkele uren gepraat hebben.

De paus had eind april na zijn bezoek aan Hongarije laten weten dat het Vaticaan serieuze voorstellen had. Kardinaal Parolin, de Vaticaanse topdiplomaat o.a. in Bilderberg en Davos, zou dat op tijd en stond uitbrengen. Hij was echter niet aanwezig op 13 mei. Hij was in Fatima. Zo waren de gesprekken die dag minder officieel maar daarom niet minder belangrijk.

Wat zijn ze van plan? Ze zullen zeker gehandeld hebben over de voorstellen maar ook over de kerkovername. Er is recent een wet gestemd waardoor de orthodoxe kerk van het patriarchaat Moskou buiten de wet gesteld is. De Orthodoxe Kerk van Ukraine (OCU in Engelse afkorting) neemt over. Pompeo, minister van Trump, schepte daarover op in zijn tweets van januari 2021 dat hij bij de patriarch van Istanboel die scheiding heeft kunnen bespoedigen. Patriarch Bartholomeus heeft de afscheuring van OCU in 2019 erkend. Zie: (3) Secretary Pompeo on Twitter: “Took action on lots of fronts with Russia, including religious freedom. I made sure the U.S. supported international recognition of the Orthodox Church of Ukraine, helped the Metropolitan escape Russian influence. #FirstFreedoms https://t.co/PqSktjPnsf” / Twitter

De protestant en zelf verklaarde herboren christen Pompeo noemt dat vrijheid van godsdienst als je een kerk splitst om de Russen eruit te werken. De protestant Tucker Carlson zag dat anders. Hij stelde de vraag aan de republikeinse presidentskandidaten wat ze denken over het oppakken van nonnen en priesters in Oekraïne. Zie de link van gisteren:

Hier ziet u in een video van drie maanden geleden hoe de metropoliet Pavel van het eeuwenoude Lavraklooster in Kiyiv huisarrest krijgt. Zie:

Hij is gisteren in de gevangenis gegooid. Hier zijn boodschap: (3) dana on Twitter: “The vicar of the Kiev-Pechersk Lavra, Metropolitan Pavel, addressed his brethren from the place of detention: Peace be upon you, beloved Fathers and Brothers! I am writing to you from the Lukyanovka pre-trial detention center in Kiev, where the brethren of our Holy Lavra were…” / Twitter

Het Zelenksi-regime gaat in de sporen van de bolsjewieken van de jaren 1920, zelfde maatregelen tegen de kerk, zelfde gevangenis. Het westen reageert niet, het Vaticaan nauwelijks.

Maar hoe kent Zelenski Richard Moore van MI6? Hij kent Moore al van een officieel bezoek aan Groot-Brittannië in 2020. In de Scott Ritter-link zult een nieuwsfragment vinden waarin Zelenski aan de Oekraïense tv vertelt waarom hij toen in Londen bij Moore langs ging. Moore wou hem waarschuwen voor een Russische mol in zijn directe omgeving. Verder is het een publiek geheim dat Zelenski door MI6-agenten 24/7 beschermd wordt. Dat is nodig ook omwille van zijn vele binnenlandse vijanden.

Hier ziet u een recente speech van Moore in Praag. Over “veiligheid” uiteraard. 

Tenax

1 gedachte op “Pausbezoek met een reuk. Wat zijn ze van plan?

  1. Vroeg of laat zal het net zich sluiten rond Zelensky. Iedereen gaat kapot aan tweedracht en machtsmisbruik. Zo zal het ook gaan met de clown.

Reacties zijn gesloten.