Over racisme en kinderwagens

Bij de noorderburen is er een controverse ontstaan rondom het al dan niet toegang verlenen van kinderwagens in de winkels.

Er zou een verbod moeten komen.  Ze moeten gewoon voor de ingang op straat, naast de hond, geparkeerd worden zolang de klant zich binnen de winkel bevindt.  Want anders riskeert de winkeluitbater een klacht wegens racisme.

U leest het goed: racisme.  Waarom?  In de Telegraaf doet Detailhandel Nederland dit uit de doeken.  Ze zijn het nl. beu dat hun uitgestalde waar in geprepareerde kinderwagens verdwijnt en, zonder langs de kassa te passeren, uit de winkel gerold wordt.  Gaat er dan geen alarm af als ze de poortjes aan de ingang  passeren?  Neen, want de kinderwagens hebben speciaal met folie ingerichte ‘compartimenten’, die ervoor zorgen dat de gestolen goederen ‘veilig’ van eigenaar veranderen zonder te betalen.

We laten directeur Sander van Golberdinge aan het woord:                                     “Helaas is de kinderwagen (als diefstalgereedschap) aan een opmars bezig. We zien de kinderwagens, maar ook geprepareerde jurken en jassen veel bij Roma-families. Die stelen in familieverband, waarbij ook de kinderen worden gebruikt.  Het gaat om georganiseerde bendes die de buit vervolgens helen. En de dieven zoeken oplossingen voor de preventieve maatregelen die winkeliers nemen. Het vrij verkeer van personen wordt uitgebreid en wat dat betreft kunnen we onze borst nat maken.”

Detailhandel Nederland wil niet elke kinderwagen bannen maar slechts de hybride (zeg maar, deze met een dubbele functie) modellen, maar dat mag niet.  Want dat is racisme.  Achter dit model kinderwagen loopt meestal een Roma, zie je.

Daar deze met een Roemeense, Bulgaarse of Servische pas zich nu vrij in heel de EU met of zonder kinderwagen kunnen verplaatsen, zullen we in de toekomst dikwijls een geblokkeerd voetpad met tientallen kinderwagens in  het straatbeeld zien.  Stelt zich niemand de vraag of die kinderwagens daar dan niet kunnen gestolen worden?

FT

.

 

6 gedachten over “Over racisme en kinderwagens

  1. Iemand van ons moet dringend Van Rompuit en Barbarosso verwittigen want die zullen dat niet weten . Ik denk niet dat die “golfbrekers” lezen , hoe kunnen ze dan op de hoogte zijn wat er zoal gebeurd onder de normaal denkende en werkende mensch. Ze kunnen de tsunami van Roma’s misschien nog doen stoppen met een verklaring te laten tekenen dat ze nooit ofte nimmer zich schuldig zouden maken aan diefstallen . Geloof me onze Barbarrossorompuit zijn mensen met ervaring , kennis en geleerdheid ! Ze hebben het beste met ons voor !

  2. Je mag als handelaar je handelswaar niet meer beschermen, want dan ben je een racist. Je mag als jan met de pet je eigendom niet beschermen, want dan ben je een racist. Je mag via internet je mening over dergelijke zaken niet uiten, want dan ben je een racist. Heb je deze reactie gelezen? dan ben je waarschijnlijk een rac…..

    • Uiteraard ben ik een racist , wie is dat nu niet , die beschikt over een rechtvaardigheidsgevoel en de profetische gave het gevaar te zien van heel die “jannekersnest” die ze beschaving noemen

  3. wat een elite volk zijn die Roemenen , die Bulgaren en die Serviërs die ons komen bezoeken en ook zij zullen zorgen voor onze pensioenen en voor een verhoging van ons cultureel besef
    Europa is inderdaad volgens velen een geluk voor onze bevolking uitgebazuind dor een Verafstoot Borrosso en nog zovele anderen

  4. Het racisme , heeft heden ten dage nog een wrange nasmaak , zeker bij “beschaafd correct” ! Oorspronkelijk betekend dat woordje , iemand met de vinger te wijzen met een vooroordeel , omdat hij een andere huidskleur heeft of cultuur . Dat is alang geschiedenis , zeker in Antwerpen ,waar dagelijks negers, Chinezen , bruinen , licht getaanden enz enz met hun schepen aanmeren . Tot voor de komst van onze Islam- pensioenredders was dat woordje vrijwel onbekend . Het woordje “racist” is nu , maar dat weet correct beschaafd nog niet , de voorloper geworden van “het verzet” , ” witte brigade” ,” sluikpers” ,” weerstand” en al de organisatie’s die na wereldoorlog II , gelauwerd werden als ” Helden , die vochten om ons in vrijheid te laten leven . . In die zin ben ik een racist of ik een “held” zal worden is een andere vraag !

    • We beloven op ‘racistendag’ uw graf te bezoeken en bloemen neer te leggen.

Reacties zijn gesloten.