Over de media die zich laten gijzelen door de leugenaars

“Waar zijn de intelligentsia?  Waar zijn de denkers?”

“Mensen kunnen vanalles denken, maar dan moeten ze een handje worden geholpen.”

“Er is geen intelligente elite meer die aan de bel trekt.”

“Als je een andere mening hebt, dan ben je een Kremlintrol.”

Een journalist, Hubert Smeets in Nieuwsuur die zich een amateurpsycholoog noemt en zich schaamteloos afvraagt of hij zelf ook niet uit zijn nek kletst. Hoe onverantwoord gaan, meer algemeen de mainstream media om, met hun taak om de samenleving te informeren. Wat voor invloed heeft deze gesubsidieerde, verwarde man met zijn gekopieerde onzinteksten op de samenleving? Een voorbeeld van een gevaarlijke, tendentieuze boodschap stelt Professor Cees Hamelink.

Hamelink is emeritus hoogleraar Internationale Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam en emeritus hoogleraar Media, hoogleraar in managementinformatie en kennis aan de universiteit van Aruba en hoogleraar media, religie en cultuur aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Journalisten als Smeets die in Nieuwsuur uit hun nek kletsen, stoken alleen maar onrust. Met suggestieve onzin die niet gedekt worden door feitelijk-heden. En juist onrust is het laatste wat we op dit moment binnen de internationale verhoudingen niet kunnen gebruiken. Aan alle conflicten in de wereld ligt bijna in alle gevallen verontrusting aan te grondslag. Het beginpunt is verontrusting die door de media wordt uitvergroot. Zowel de bladen als de tv programma’s worden uitsluitend nog gevuld met meningen. Het is gekakel aan de dorpspomp. Deze particuliere opvattingen van opiniemakers zo rondbazuinen is gevaarlijk. Daarnaast nemen de mainstream media elkaars gekakel voornamelijk over. Het maakt niet uit welke krant of tv programma je informeert maar je krijgt steevast dezelfde verwarde verhalen over Rusland en/of Poetin.

1 gedachte op “Over de media die zich laten gijzelen door de leugenaars

  1. Ik begin onze *correcte media*ook te verdenken van manipulatie.Ik denk dat de bonzen eens samengezeten hebben en beslist hoe ver ze kunnen gaan om de massa en de gewone burgers te manipuleren.Code rood afkondigen over het weer en eens kijken hoe groot het kuddegedrag wel zal zijn bij de mensen.Thuiswerken of helemaal thuis blijven en zeker niet de wagen gebruiken,het lijkt wel*space invaders*!!Net hetzelfde op de radio 1 van de nullenzender deze morgen!!Ik verdenk er bepaalde*journalisten*van dat in hun contract staat dat ze een bepaald aantal keren per uitzending *De morgen*en *SP.a*moeten vermelden want anders volgen er blijkbaar sancties!!!Was het deze morgen*uitzending voor politieke partijen*want sp.a was weer eens van een nieuw plan bevallen???Dus een 10minuten gratis zendtijd voor de sossen!!!
    Hoelang moeten we die manipulatie nog slikken??En de actie*weg met ons*gaat blijkbaar ook niet snel genoeg.Bekijk de actie van die advocaat van die Moslimterrorist maar weer eens!!!Gaat men de Vlaming nu werkelijk degraderen tot 3 de rangsburger in zijn eigen land????
    https://www.hln.be/wetenschap-planeet/weernieuws/eerste-sneeuwvlokken-aan-de-kust-brussels-airlines-schrapt-preventief-vluchten-blijf-zo-veel-mogelijk-thuis~abc4954c

    :

Reacties zijn gesloten.