Oproep tot geweld?

Terwijl een Vlaamse kwaliteitskrant zich – niet toevallig 12 dagen voor de verkiezingen – opwindt over een “like” op facebook bij een of ander zgz. nazigerelateerd thema door kandidaten van het Vlaams Belang (… daar hebben ze minstens één journalist van de binnenlandredactie voor ingezet, die met zekerheid niet zal stilstaan bij de persoonlijke gevolgen voor de kandidaten), gebeurde er in Bologna, Italië, iets van een heel andere orde, dat ook bij ons niet ondenkbaar is.

Daar mocht de extreemlinkse CUA, (autonoom universiteitscollectief) affiches ophangen met de oproep de Italiaanse binnenminister Salvini te vermoorden.

Hierbij de oproep “Moordenaars! Mik op hem!”

Het collectief kàn naar eigen zeggen niet anders omdat “vandaag – in het hart van de universiteitswijk – de oproep tot vijandschap, racisme en blanke superioriteit, die de binnenminister cultiveert, toegenomen is.”

De linkse rakkers, die vanzelfsprekend uitsluitend over vrede, bloemetjes, gezonde lucht en bio-voeding actie voeren, zien zich tot de verspreiding van deze affiche tegen Salvini’s promotie van “de haatpolitiek, uitsluiting en blanke dominantie”. genoodzaakt.
De burgemeester, Virgilio Merola, keurt de affiche af, ook al is hij in feite niet akkoord met Salvini’s vluchtelingenpolitiek, want hij wil niet meedoen aan haatverspreiding.

Links heeft een palmares van haatverspreiding: Geert Wilders en Filip Dewinter hebben het al jaren aan den lijve ondervonden.  Maar dat màg: tegen rechts is alles toegestaan, zelfs moord.  I.M. Pim Fortuyn.

Il Giornale