Oproep: Huizen van Vlaamse Solidariteit Z11Z11Z11

Vlaamse vrienden,

Tijdens de maand december gaan we weer een driehonderd Vlaamse mensen die het door allerlei omstandigheden financieel erg moeilijk hebben een bezoek brengen en hen een fantastisch kerstpakket bezorgen.

Elk pakket heeft een waarde van een € 60 en bestaat uit noodzakelijke levensmiddelen maar we steken er ook een goed flesje wijn in, een blok heerlijke VNJ marsepein en nog wat versnaperingen zodat het ook voor deze mensen met de eindejaarsfeesten een beetje echt feest kan zijn.

De bedelbrieven (zie onderaan) om dit alles te financieren zijn rondgestuurd en de centen komen goed binnen.
Aan al diegenen die reeds een financiële bijdrage leverden zeggen we gemeend hartelijk dank en dat in naam van die honderden die een pakket in ontvangst gaan nemen.

Mocht u geen bedelbrief ontvangen hebben dan kan u natuurlijk nog altijd een bijdrage overschrijven. Onderaan vindt u alle gegevens.

Belangrijk

De ‘Huizen van VLaamse Solidariteit’ waarvan de kerstpakkettenactie een onderdeel is hebben een apart rekeningnummer.
Deze rekening wordt enkel gebruikt voor de sociale actie van Voorpost.

Hoe kan u nog helpen?

Donderdag 3 december worden de kerstpakketten klaargemaakt in het Vlaams huis De Klokke Klokkestraat 85 Duffel. Om 16u komt de vrachtwagen. Helpende handen om die te ‘lossen’ zijn erg welkom. Vanaf 19u worden de pakketten gevuld. Ook bij deze activiteit kunnen we hulp gebruiken.

De bijna 300 pakketten moeten ook nog ter bestemming geraken en dat is een hele karwei. Ook hiervoor vragen we uw medewerking.

Hoe het werkt:
De pakketten bevinden zich in de Klokke. Men kan daar terecht alle dagen behalve maandag en dinsdag vanaf 14u. Raf de sympathieke cafébaas heeft de adressen van de bestemmelingen. Deze adressen zitten per gemeente en per postnummer. U kan zelf kiezen naar welke adressen u de pakketten wenst te brengen.
Het is de bedoeling dat de pakketten, indien mogelijk, geleverd worden voor Kerstmis.
Elk adres staat op een formulier wat u de mogelijkheid geeft eventuele aan of opmerkingen te noteren. Hoe meer gegevens we beschikken over de persoon of familie die het pakket ontvangt hoe meer we kunnen inspelen op de persoonlijke noden. Ook tijdens het jaar werkt onze sociale dienst.
Het formulier kan u :
– Terug bezorgen in De Klokke
– het opsturen of mailen naar het secretariaat van ‘Huizen van..’ (zie onderaan)
– overhandigen aan Luc Vermeulen

Mocht men een pakket niet kunnen afleveren (verhuis- overlijden enz) dan brengt u het pakket terug naar De Klokke of u bezorgt het aan iemand aan wie het goed besteed is. Naam en adres moet dan medegedeeld worden aan Luc.

Dat ALLE pakketten gaan naar mensen van  ons eigen volk spreekt voor zich. Een aantal zijn zelf actief of zijn actief geweest in de Vlaamse beweging en dat in de ruime zin van het woord.

Wij houden er aan iedereen heel erg te bedanken die ons, op welke wijze dan ook, helpt bij deze sociale actie voor het eigen volk!

Bart Vanpachtenbeke                       Nick Van Mieghem                                Luc Vermeulen
voorzitter                                            actieleider                                               organisatie
0472 827858                                       0496 846371                                          0475 295765
pachtie@gmail.com           voorpost-gent@hotmail.com             oranje1302@hotmail.com

——————————————————————————————————————–

“November: maand van de Vlaams-nationale solidariteit:  z11z11z11-actie

Secretariaat: Bart Vanpachtenbeke, Knaptandstraat 228, 9100 Sint-Niklaas 0472 827858: Z11Z11Z11@voorpost.org

Mevrouw, mijnheer, Vlaamse vrienden,

Met de Z11-Z11-Z11-actie van Voorpost heeft u – en dat bijna 40 jaar – een volwaardig alternatief om een sociale actie te steunen. Een sociale actie voor mensen in nood van ons eigen volk.

Want het is nu meer dan ooit nodig, één op de tien Vlamingen leeft onder de armoedegrens, dat zijn 680.000 Vlamingen. Ook blijkt dat 12 procent van de kinderen in Vlaanderen onder de armoede-risicodrempel leeft, tegen 2020 zou het zelfs naar 16 procent stijgen. Onze eigen mensen geraken steeds dieper en dieper in de put. Ondanks deze stijgende armoedecijfers investeert de belgische regering volop in de gelukzoekers die ons land overspoelen. Ons volk heeft een sociaal opvangnet keihard nodig maar de massa-immigratie haalt ons sociaal systeem helemaal onderuit. Één asielzoeker kost maar liefst 14.991 euro per jaar, en dit zonder maar één bijdrage te hebben geleverd aan ons sociaal systeem! In een periode dat wij worden omvergeblazen met allerhande besparingen en er zogezegd voor niets geld is, wordt er voor deze asielcrisis walgelijk veel geld vrijgemaakt.

 Wij met Voorpost vergeten onze eigen mensen niet!

 • Met onze Z11-Z11-Z11-actie zorgt Voorpost ervoor dat enkele honderden Vlamingen die in financiële nood verkeren, met de eindejaarsfeesten een kerstpakket ter waarde van 60 euro ontvangen.
 • Dit jaar zullen wij meer dan 250 kerstpakketten uitdelen.
 • De noodhulp van Voorpost gaat in de eerste plaats nog altijd naar slachtoffers van de repressie. Verder naar families en personen actief of actief geweest in de Vlaamse beweging en tenslotte naar Vlamingen in materiële nood in de volksbuurten van onze steden.
 • Met de ontvangsten ondersteunen wij eveneens Vlaamse verenigingen die getroffen worden door onheil (brand- en waterschade, politiek vandalisme).
 • Eveneens ondersteunen we families of personen actief in de Vlaamse beweging die in financiële moeilijkheden komen wegens bv. operaties, ziekte, werkloosheid of een ander probleem dat zware financiële gevolgen heeft voor het betrokken noodlijdende gezin.
 • Verder dient dit fonds voor het betalen van boetes, gerechts- en advocaatkosten van militanten die veroordeeld worden omwille van verantwoorde politieke acties.
 • De activiteiten van onze ‘Huizen van Vlaamse solidariteit’ werden uitgebreid met SOS-hulpploegen. Wanneer nationalisten te kampen hebben met bv. overstromingen, brand, enz. Voorpost een hulpploeg zendt met het nodige materiaal om dadelijk de eerste nood te helpen lenigen.
 • Tenslotte zorgen wij voor gratis bijlessen voor kinderen van Vlaamse families die dit zelf niet kunnen bekostigen.

Laat solidariteit onder Vlamingen geen ijdel woord zijn. Steun deze campagne en maak er samen met ons ook dit jaar weer een groot succes van. Het overschrijvingsformulier vindt u in bijlage.

In naam van al diegenen die we, dankzij uw solidariteit en uw steun, in de maand december een kerstpakket kunnen aanbieden, van harte dank.

STEUN DE Z11.Z11.Z11-actie van Voorpost

en stort nu op rekeningnummer van Huizen van Vl solidariteit Massenhoven

BE56 9792 3976 3288 BICARSPBE22

Tijdens het voorbije werkjaar (1 november 2014 tot 1 november 2015) deed Huizen van Vlaamse solidariteit volgende uitgaven:

 • € 9.005,87 kerstpakketten + voedselpakketten verspreid over heel Vlaanderen
 • € 1.000,00 bijdrage aan begrafenis voor een nationalist in armoede (provincie Limburg)
 • € 500,00 financiële hulp bij verhuis voor Vlaamse familie in nood (provincie Antwerpen)
 • € 500,00 noodhulp aan een Vlaamse familie  (provincie Oost-Vlaanderen)

Dank zij uw steun konden de Huizen van Vlaamse solidariteit vorig werkjaar het bedrag van € 11.005,87 besteedden aan hulp voor personen en families van het eigen volk.”

 

3 gedachten over “Oproep: Huizen van Vlaamse Solidariteit Z11Z11Z11

  • Dank voor de melding, Ropie. We konden de onderliggende opmaak niet uitschakelen. Een technisch probleem. En als wij het artikel bekijken, ziet het er normaal en leesbaar uit.

 1. Mijn bijdrage is al gestort aan de Z11-Z11-Z11, de enige echte organisatie die iets doet voor ons eigen Vlaamse volk.

Reacties zijn gesloten.