Opnieuw taalstrijd nodig?

Afbeeldingsresultaat voor taalstrijd nederlands

KVHV-Leuven20 uur ·

Vandaag heeft het KVHV-Leuven een klacht tegen de KU Leuven neergelegd bij Regeringscommissaris De Cuyper. Ook de commissarissen van de UGent en de UCLL hebben een mail gekregen. Naast een fout in het onderwijs- en examenreglement gaan de klachten voornamelijk over spookvakken. Ondanks dat deze praktijk al reeds in 2016 in opspraak kwam, blijven de spookvakken bestaan.
Er is in het verleden een lange strijd gevoerd voor volwaardig Nederlandstalig onderwijs, met onder andere Leuven Vlaams. Vandaag hervatten we de strijd voor onderwijs in de eigen taal, maar dan tegen de verengelsing.

Dat is niet het enige, sinds gisteren hangen er heel wat posters doorheen Leuven om de student te informeren over zijn taalrechten en waarom taal belangrijk is. Tevens willen we ons taalmeldpunt in de kijker zetten zodat studenten vanaf heden een eenvoudige manier hebben om hun taalgerelateerde klachten en problemen te rapporteren. (https://www.kvhv.be/taalmeldpunt).

In ons Taalmanifest (https://cdn.nimbu.io/s/5f1p1nu/assets/Taalmanifest.pdf) kunt u uitgebreid onze principes en aanbevelingen terugvinden.

De Gentse Universiteit wil “chainge”. Een knipoog naar “change”. En zeggen dat er mensen in de gevangenis gezeten hebben voor hun inzet om in deze universiteit Nederlands als onderwijstaal in te voeren.

Universiteit Gent29 april om 11:12 ·

Time for ‘Chainge’ met de nieuwe UGent-sweater! Scan de QR-code op de trui en volg alle stappen terug in de productieketen, helemaal tot aan het katoenveld. Zo ben je zeker dat hij op een duurzame manier geproduceerd is. Nu 10 euro korting op het nieuwe bordeaux kleur, enkel geldig in de volledig vernieuwde shop van het Rectoraat (t.e.m. 10 mei). 🍃♻️

Afbeelding kan het volgende bevatten: 3 mensen, lachende mensen, staande mensen
Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst