Op zoek naar een geschenk?

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is mimycri.jpg

Is uw vrouwtje binnenkort jarig? Geen enkel idee welk geschenk haar een plezier kan doen? Onze redactie vond een hebbeding mét een verleden. Akkoord, een diamant heeft dat ook, maar dit is toch van heel andere dimensie.

Een Berlijnse madam, Vera Günther, zo links als de pest, “met een visie over EUropa”, maar met een rechtse financiële hoek eraf, vond het zonde dat de opblaasbare bootjes, achtergelaten op de Griekse eilanden voor de Turkse kust, geen tweede leven gegund werd. Eigenlijk vertellen die dingen hetzelfde verhaal als de “vluchtelingen”, vindt ze. We moeten op een andere manier naar hen kijken, zegt ze. Zij was één van de Gutmenschen die de “vluchtelingen” op de “Wir schaffen das”-perrons ging opwachten om hen te omhelzen.

1 + 1 = 3, telt ze. De derde, onzichtbare 1, is haar winst. Vera maakt immers tassen – elk stuk is uniek – want sommige tassen hebben zelfs een streep of een andere merkteken die hun tragisch lot verraadt. Het lot van een uitgerangeerde rubberboot? Neen hoor, Vera is duidelijk, haar klanten kopen deze tassen omdat “ze een verhaal vertellen, ze zijn méér dan slechts een ding”.

Ziet u het groter? Dan kan u ook een EUropese vlag uit originele lappen “vluchtelingen”rubberboot kopen. Het zal u niet verbazen dat Vera zo haar gedacht heeft over de klimaatproblematiek en dat haar campagne de ronkende naam kreeg “EUropa voor iedereen”. Goed gezien van Vera. De EU is immers – aan het handje van Merkel – verantwoordelijk voor de vluchtelingentsunami. Alle info bij Mimycry.