“Ook racisten kunnen een goed boek schrijven.”

Afbeeldingsresultaat voor racism for dummiesJoost Niemoller is een racist, maar heeft een goed boek geschreven over Jan Maat. Dit schreef emeritus hoogleraar politicologie Meindert Fennema in april 2017 in het Parool.
Café Weltschmerz heeft beide heren uitgenodigd om deze uitspraak van Fennema met elkaar te bespreken.

Fennema definieert een racist als iemand die denkt dat er op enige manier mensenrassen bestaan en dat die ook maatschappelijke betekenis hebben. Niemoller noemt dat een rasrealist. Het gebruik van het woord racisme is negatief, want racisme is verboden. Volgens Fennema is de paradox nu dat de mensen die vinden dat racisme terecht verboden is, tegelijkertijd het idee koesteren dat rassen niet bestaan. Je krijgt dan volgens Fennema de vreemde situatie dat mensen die denken dat rassen wel bestaan geen plaats krijgen in het debat. Fennema denkt net als Niemoller dat rassen bestaan. Er zijn volgens Fennema allerlei indelingen gemaakt en in de loop der geschiedenis hebben vermengingen plaats gevonden die achteraf geen stand houden.

Interessant gesprek.  Over hoornvliezen, over IQ.  Kijk zelf.

Joost Niemöller schreef er dit treffend stukje over:

‘Racist’ is nu geuzennaam
Het werkelijke probleem bij links is de intellectuele luiheid. Die openbaart zich door het gebrek aan maatschappelijke analyse. In plaats daarvan wordt er gescholden. Het ultieme scheldwoord van links is ‘racisme.’

Wie een kinderfeestje viert, is een racist.
Wie islamkritiek bedrijft, is een racist.
Iedere bakker is racist. (Behalve Turkse bakkers.)
Wie criminaliteit onder allochtonen aan de orde wil stellen, is een racist.
Wie op Wilders stemt, is een racist.
Wie geen Mohammed meer aanneemt bij zijn bedrijf (door slechte ervaringen), is een racist.
Wie geen stelende ‘asielzoekers’ is zijn buurt wil hebben, is een racist.
Wie zijn kinderen niet naar een zwarte school wil sturen, is een racist.
Wie in een blanke buurt woont, is een racist.
Wie in een dorp woont, is een racist.
Wie niet meer naar Pauw kijkt, is een racist.
Kortom; iedereen is een racist.
Alleen de allochtonen zijn vrijgesteld.

Het woord ‘racist’ kent als ieder scheldwoord geen definitie. Het uitspreken ervan heeft alleen effect wanneer het met grote ernst en met de juiste timing uitgesproken wordt. Er hoort dus een ernstig gezicht bij, een grote mediadekking, en op de achtergrond een rechter die er een oordeel bij zal uitspreken. Je moet weten: Hier is iets heel ernstigs aan de hand. Dit wordt niet zomaar gezegd, maar bij hele speciale gelegenheid. En de ultieme straf ervoor is maatschappelijke uitsluiting.  Lees verder…

 

 

 

4 gedachten over ““Ook racisten kunnen een goed boek schrijven.”

 1. En dan hier de pampermedia en de nullenzender maar afgeven op president Trump.Al zou ie het *kwade*niet genoeg bij naam zou veroordeeld hebben!!
  Hier op de nullenzender een hele dag over de aanslagen en ze durven de termen MOSLIMS en ISLAM zelfs nog niet uitspreken!!En dan maar weer een de rudy vranckx opgevoerd want het heeft natuurlijk helemaal niets te maken met islam en met moslims!!!En dan die verslaggeving,niets meer te zien,alles gaat zijn gewone gangetje,straks een liedje(pukkelpop),een bloemetje,een tweet van Obama en de andere hypocrieten,een kaarsje branden en wat knuffels neerleggen en hop naar de volgende Moslimterroristen aanslag!!!!

  http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/3235064/2017/08/17/Alles-wat-we-nu-weten-over-de-aanslagen-in-Barcelona-en-Cambrils.dhtml

 2. Nochtans leerde Fikken in het 2e lagere in de aardrijkskundeles, dat er op aarde VIER MENSENRASSEN waren: Blanke, zwarte, gele en rode (telkens mèt een tekeningske als voorbeeld van ras).
  Natuurlijk moet hij er bij melden dat dit in 1941 was. <– oei, wààr is de tijd toch gebleven ? 🙁 .

 3. Beste redactie,

  U schrijft over Jan Maat, dit moet volgens mij zijn :

  Hans Janmaat
  Geb. 3 – 11 -1934 ovl. 9 – 2 – 2002.
  Lid tweedekamer van 1986 tot 1989.

  Vr. gr. Lebuinus.

Reacties zijn gesloten.