Ontspoorde vaderlandswoede

Het verleden mag nooit vergeten worden, als we willen vermijden dat het zich gewoon herhaalt. Laat ons daarom nog even stilstaan bij de uitwassen van drie weken WK-waanzin.

Vaderlandswoede

95% van de tijd is een diepe afkeer van chauvinisme een dragend onderdeel van het Belgische bewustzijn. Voor pakweg de Amerikanen en hun nationale cultus hebben we niets dan medelijden en minachting. Belgen houden zich toch zo graag ver van bombastisch vlaggenvertoon en gezwollen retoriek. Tot we het dan eens tot in het WK schoppen, want dan gaan alle remmen los. Er stond de voorbije maand geen maat meer op de Belgische manie. Vensterbanken en zijspiegels werden bevlagd. Middenstanders pakten uit met tricolore promoties. Ouders werden gedwongen hun kinderen in driekleur naar school te sturen.

Wie er niet warm voor liep, was een flauwe kwezel.  Lees verder…

6 gedachten over “Ontspoorde vaderlandswoede

 1. Op 17 juni plaatste ik al een bericht op twitter met foto van HLN.be “schoolkinderen worden gehersenspoeld” dit i.v.m. de tricolore gekte. Ik vraag mij af of het nu al de taak is van de scholen kinderen tijdens het schooljaar in carnaval uitrusting naar school te laten komen “omdat het WK voetbal is???”.

  • En als die kleintjes dan met de zotmuts opzitten, kan Pascal Smet zijn “lezingen” in de kleuterscholen verder zetten en hen voorlezen over de twee mama’s of de twee papa’s die toch zo lief zijn voor hun allerliefste spruit.En ouders? Die hebben daarover evenmin iets in de pap te brokken. De behoren tot de categorie van de flauwe kwezels.

 2. Zot zijn doet geen zeer maar de Belgicisten zijn in het offensief en wij radicale Vlamingen laten maar begaan maar ja wij zijn lid van dat kilootjes volk en morgen is het 11 juli en we zullen de Leeuwenvlaggen op een hand kunnen tellen Arm Vlaanderen en het verbetert er niet op

 3. “Het begin van censuur bestaat erin dat critici worden gebrandmerkt als pretbedervers. ‘Doe toch lekker mee’ en ‘bederf het nu niet’. Het is een minzame, zelfs vrijblijvende suggestie, maar niettemin het begin van censuur.”
  Zulke uitspraken maken deel uit van de clandestiene hersenspoelingen. Iemand zegde ooit tegen mij (een studentje van 18 jaar nota bene) dat ik verzuurd was (omdat ik de waarheid sprak) en zijn oplossing was: om de wereld te verbeteren moest ik beginnen met mezelf, dan kwam alles goed! Die sukkel was al een lamme vogel voor de rood/groene kat.

  • “dat ik verzuurd was”

   Bij die kunstmatige opvoeding door voorkauwen wordt hun hoofd volgestampt met kant en klare gedachten. Zo komt het dat het onderwijs misvormt.
   Het is ongelooflijk hoeveel nadeel wij ondervinden van drogbeelden die op jonge leeftijd worden ingeprent.
   Misschien moeten ouders voor de schoolpoorten maar eens camperen, als ze ondervonden hebben wat hun kroost zoal wordt voorgehouden, om die rotte appels van leerkrachten de toegang tot de school te versperren en zo verder kwaad te voorkomen.

   • Ik denk dat er meer nodig is dan even voor de schoolpoorten te kamperen of manifesteren. Het is zorgwekkend om vast te moeten stellen dat een groot deel van de huidige jonge generatie reeds zo enorm geestelijk misvormd is.

Reacties zijn gesloten.