Ongematigde rebellen voeren concurrentiestrijd

  • In Noord-Syrië, de provincie Idlib, hebben IS-terroristen de ontvoerde commandant van het Al Nusra Front (Al Qaeda) op een niet bepaald zachtzinnige manier vermoord.
  • Daar bovenop publiceerde IS zelf de executie van drie jihadisten van een concurrerende rebellenvereniging, Tahrir al-Sham, die uit wraak voor een heimelijke aanval op een verborgen IS-kamp in Salqin verleden week, een kopje kleiner gemaakt werden. IS kon een groep HTS en FSA strijders in een valstrik lokken in de buurt van de Idlib – al-Zawiyah snelweg en nam hen mee naar een onbekende bestemming.   Het is niet duidelijk of het om dezelfde mannen gaat.
  • Bovendien werden twee niet geïdentificeerde mannen met de modieuze oranje pakken dood gevonden op een brug dichtbij de stad Ariha. De ene werd opgehangen, de andere lag aan de kant van de weg. Beide werden voorzien van een geschreven bordje met een boodschap van Islamitische Staat.

Komt er dan nog eens bij dat het Syrische leger een hoofdkwartier van Al Nusra in het platteland van de Idlib provincie met succes aangevallen heeft.  Je kan tegenwoordig niemand meer vertrouwen… eerst wordt hen een vrije aftocht naar veiliger oorden in het noorden aangeboden en vervolgens worden ze beschoten.

AlMasdarnews

1 gedachte op “Ongematigde rebellen voeren concurrentiestrijd

Reacties zijn gesloten.