Ongegeneerd


Ongegeneerd

Cynisme is nooit ver uit de buurt van het politieke bedrijf.  Stel u volgende situatie voor: er wordt een belgische regering in de steigers gezet zonder de N-VA.  De meerderheidspartijen beloven elkaar plechtig het communautaire status quo te handhaven.  Denkt u ook niet dat er gejoel en getier zou opstijgen uit N-VA-rangen om dergelijke constructie af te breken tot op de grond?  Dat die communautaire status quo een ware schande is?  En nog meer van dat fraais.  En de Vlaams-nationalist?  Hij zou heftig mee ja knikken.  Ja, dat is inderdaad een schande!

Vandaag zijn we zover.  Met dit kleine verschil dat de N-VA wel tot de meerderheid behoort.  Waar blijven het gejoel en getier nu?  Het blijft – buiten het Vlaams Belang en een aantal moedigen – oorverdovend stil.  De Grote Leider heeft immers gesproken.  Net als Van Severen dat deed is de bocht gemaakt.

“De N-VA-excellenties zijn haast model-belgen geworden.”   Bart Maddens in Knack, 30.1.2015

Geef toe, een N-VA-kamervoorzitter die de lof van België zingt, een N-VA-defensieminister die het belgisch leger redt en samen met de N-VA-binnenlandminister het nationale defilé in goede banen moet leiden, een fraai zicht is het niet.  “Hoort bij de functie”, meneer.  Of hoever het cynisme kan doorslaan.  Nooit hebben Vlaams-nationalisten zoveel macht gekregen.  Nooit hebben ze op grote schaal die macht meteen weer vrijwillig afgestaan.  Ongevraagd, ongegeneerd, alsof het de normaalste zaak van de wereld is dat een partij zijn bestaansreden als een onwelriekende vod in de vuilnisbak kiepert.  Het zou niet slecht zijn indien men onderzoekt hoe het komt dat de N-VA hier schijnbaar makkelijk mee wegkomt.

“Wat de N-VA betreft: we hebben al lang begrepen dat deze partij andere doeleinden nastreeft dan het veroveren van de zelfstandigheid van Vlaanderen.  We kunnen alleen nog hopen dat ze haar fatsoen houdt, en niet helemaal verkleurt tot zwart-geel-rood, zoals haar nieuwe ondervoorzitter, Sander Loones, doet, als hij zegt op een Franstalig tv-programma: ‘ons doel is niet het land te splitsen.'”  Mark Grammens in ‘t Pallieterke, 24.1.2015

Maar niet getreurd.  Tegen 2019 zullen ze er opnieuw staan.  Dan zal het weer al confederalisme* zijn wat de klok slaat.  Alweer ongegeneerd, alsof er niks aan de hand is geweest.  Want cynisme kent inderdaad geen grenzen.

Joris Van Hauthem, ere-Vlaams volksvertegenwoordiger in Splits.be.

* Ooit was een onafhankelijk Vlaanderen het streefdoel.

 Nvdr: De redactie van Splits.be verzoekt ons volgende mededeling te plaatsen:

De digitale wereld kent een onstuitbare opgang en ook Splits.be ontsnapt daar niet aan.  Vanaf april zal het niet meer op papier verschijnen, maar via de digitale weg worden verspreid.  Indien u de communautaire actualiteit wenst te blijven volgen, gelieve dan uw naam en e-mail-adres door te sturen naar info@splits.be of vul het invulformulier in op de webstek www.splits.be

7 gedachten over “Ongegeneerd

 1. “… er wordt een belgische regering in de stijgers gezet zonder de N-VA.”
  Joris van Hauthem zal waarschijnlijk wel “steigers” bedoeld hebben 🙂

  • Dank voor de melding. Wij zien door het bos de ‘stijgers’ niet meer!

 2. ‘Net als Van Severen dat deed is de bocht gemaakt’

  Er is wel een enorm verschil tussen BDW en Van Severen.
  Op 14 juli 1934 in Kemzeke besloot Van Severen zijn toespraak met de volgende aankondiging en een nieuw gegeven : het Verdinaso stelt zich voortaan tot DOEL de MACHT te GRIJPEN binnen de BELGISCHE RUIMTE. De nieuwe mars richting was geboren en het VNV beschuldigde zijn grote concurrent meteen van belgicisme. BDW wil die macht helemaal niet grijpen en men kan hem terecht beschuldigen van belgicisme.
  Ik heb veel over Van Severen gesproken met zijn twee rechterhanden, Pol Leroy en Jef François die zich fel keerden tegen die beschuldiging. Het was een strategie onder het motto wij raken nergens zonder die nieuwe mars richting.
  Het Verdinaso had het dan ook al erg te verduren gehad. In oktober 1933 werd er door Janson een nieuwe wet ingediend tegen de privé milities, die was weliswaar niet alleen tegen het Verdinaso gericht, maar het Verdinaso had er wel het meest van te lijden waarbij huiszoekingen schering en inslag waren. Wat wel specifiek tegen het Verdinaso was gericht was het verbod, eveneens van oktober 1933, aan de Nationale Arbeiderssyndicaten (NAS) om nog langer werkloosheidsuitkeringen uit te betalen. In mei 1934 werd het staatsambtenaren verboden om lid te zijn van het Verdinaso. Na de nieuwe mars richting werd het NAS omgevormd tot : Verbond van Dinaso Corporaties en de Dinaso militie tot militanten orde.
  Als Van Severen die macht had kunnen grijpen, hoe zou het land b dan geëvolueerd zijn? Wie zou er hier dan de baas zijn?

  Voorwaar geen derde maal, zei Pol Leroy toen hij de dood van zijn leider vernam.
  Het zal de draad van ons lot zijn die getrokken wordt van Van Artevelde, over Willem de Zwijger tot Van Severen.

  • Anna,
   De wet tegen de private milities dateert van 29 juli 1934. Zij was in eerste instantie gericht tegen linkse terreurgroepen, maar zoals men nu ook ziet, wordt de wet dan toegepast tegen anderen dan waarvoor ze aanvankelijk bedoeld was.
   Ook nu worden wetten nog altijd wetten selectief toegepast door de “nomenklatura” binnen de bestuurlijke en gerechtelijke overheden.
   Het recentste voorbeeld is de Pegida betoging in Antwerpen met de Gas boetes.
   De werkelijke vijand van de belgische bezetter is immers alles wat Vlaams en rechts is. Al de rest is geen probleem.
   Over de partijdigheid bij de ordehandhaving is er het boek van Gita Deneckere :”Geuzengeweld”, met als veelzeggende ondertitel :”Antiklerikaal straatrumoer in de politieke geschiedenis van België 1831-1914″.
   Onnodig te zeggen dat dit “Geuzengeweld” minder problemen had dan het Verdinaso en andere Vlaamse en rechtse organisaties.
   Deze lakse partijdigheid lokte toen zelfs negatieve reacties uit van de toenmalige Procureurs des Konings en Procureurs Generaal!!!

 3. De democratie bestaat hier sinds het vrouwenstemrecht in 1948 en maakt ons wijs dat democratie de enige legitieme manier van regeren is. Wat niet is.
  Plato schreef reeds : uit geen andere politieke regeringsvorm als de democratische kan de tirannie ontstaan en vaste voet vatten, op een manier dat de vrijheid de volledigste en scherpste slavernij wordt.

  BDW verkondigt een nationalistische liberaal te zijn, maar ik stel vast dat aan dat liberalisme en de politieke gevolgen uit dat liberalisme DE democratie met haar opheffende en vervangende ingrepen een volk, een staat en familie ten gronde gaan.

   • Welke verborgen agenda zit er achter het gegeven dat het vandaag zondag is?
    Gegarandeerd zit daar een of andere loense streek van de illuminati achter… 🙂

Reacties zijn gesloten.