Ondank alles zit Syrië niet stil (2)

Afbeeldingsresultaat voor thumbs upLukraak enkele recente optimistische berichten die hier geen nieuwswaarde hebben:

De eerste mobiele drankgelegenheid in Syrië aan het strand van Tartous met koude, resp. warme dranken en gebak . Een dergelijk verkoopkraam is nieuw in Syrië en blijkt succes te hebben.

Salsa dansen en lessen in Damascus bij de Salsa Dance Spark Academy (SSDA)

1.2.18: Epische voorstelling in het operagebouw:

1.2.2018: Diploma-uitreiking SVU masters.  De SVU is een geaccrediteerde ‘online’ staatsuniversiteit met ca. 130.000 studenten.

31.1.2018 Damascus: Indische ambassadeur bevestigt vriendschap met Syrië en de intentie dat zijn land wil meewerken aan de heropbouw.

1.2.2018: Een Syrische afvaardiging van het ministerie van gezondheid heeft een ontmoeting met de Iraanse collega’s in Teheran. Thema: de invoer van medicijnen, die voldoen aan de internationale kwaliteitsstandaard, aan competitieve prijzen , de productie in Syrië, de invoer van basis grondstoffen en de Iraanse bereidheid bij te dragen tot de heropbouw van Syrië.

1.2.2018: De Syrische minister van Elektriciteit, Mohammad Zuhair Kharboutli, en de Russische minister van Energie, Alexander Novak, tekenden een akkoord over de samenwerking op energievlak. Novak had het over een nieuwe fase bij de heropbouw van de Syrische economie.  De projecten omhelzen de energievoorziening in heel het land, uitbreiding van het bestaande net en vooral de heropbouw van de Aleppo thermische voorziening en een nieuwe installatie in Deir Ezzor.

31.1.2018: De Libanese ambassadeur in Syrië Saad Zakhia gaat verder het rijtje af: na zijn gesprekken met de Syrische ministers van transport en deze van gezondheid, had hij nu een ontmoeting met de minister van financiën.  Thema: de Libanese betrokkenheid bij de heropbouw van Syrië.

Bernd Stange, de nieuwe trainer van het Syrische nationale elftal is aangekomen en wordt hartelijk verwelkomd  Geen idee wat er met de aangekondigde Anthony Hay gebeurd is.  Of zouden ze twee trainers aangeworven hebben?

29.1.2018: Abu Dhabi: De Syrische ruiter Amr Hamsho wint de Grand Prix bij de Sharjah International Show Jumping Championship met internationale deelnemers.

26.1.2018: 150 Syrische uitgeverijen zijn vertegenwoordigd op de 49ste internationale boekenbeurs in Kaïro.

Sana

Tot slot: kookwedstrijd tussen het Syrische leger en ISIS:

 

 

 

 

 

Eén gedachte over “Ondank alles zit Syrië niet stil (2)

  1. Op precies hetzelfde moment dat de*transmigranten*in Calais mekaar aan het uitmoorden waren zat de groene kikker de vriendt bij linda de win op de schoot om het beleid van francken af te breken!!!
    Waarom geen *newsflash*nullenzender,jullie zijn toch *altijd benieuwd*nietwaar??Of paste dit niet in het politiek correcte plaatje??
    Zullen we die*sukkelaars*niet naar brussel halen pamperbende??
    Hoe geraken die*transmigranten*aan wapens?Hoe geraken die aan geld om zich te verplaatsen??Hallo jambon,nog veel werk hoor!!!

    https://www.hln.be/nieuws/buitenland/vier-migranten-kritiek-na-vechtpartijen-en-schietpartij-in-calais-zulk-geweld-hebben-we-hier-nooit-eerder-gezien~aea1fc80

Reacties zijn gesloten.