Integratiecursus

Afbeeldingsresultaat voor burqa prisonIn Merkelland worden integratiecursussen aangeboden. Zoals bv. in de Volkshochschule (VHS) Dresden, waar men zich kan voorbereiden om met het ‘nodige vingertoppengevoel culturele raakpunten kan doen groeien’.  Of vrij vertaald: “Je met de gewenste dhimmitude laat islamiseren.”
Nadat de cursisten nieuwsgierig gemaakt werden door de ‘lokkende kleurrijke hoofdbedekkingen’ mag elke deelneemster eens ‘praktisch proberen hoe een boerka aanvoelt’.

Ze zijn daar in Merkelland verder geëvolueerd dan wij. Hier zijn boerka’s officieel verboden. Onze oosterburen willen het dragen van een boerka als een gunst verkopen… zijn de Merkellanders “von allen guten Geistern verlassen”, d.w.z. zijn ze daar totaal gek geworden?

Het door de VHS ingeschakeld reclamebureau verklaarde de ontelbare voordelen van de boerka. Zoals nooit meer: “Ik heb niets om aan te doen, mijn oude rok past niet bij mijn nieuwe vest, ik moet dringend naar de kapper, heb geen tijd om me te schminken, zonnebescherming overbodig…” en, dé klap op de vuurpijl, als extreem spitsvondige aanbeveling: “Het dragen van een boerka kan uw waarneming verscherpen.”

Juist. Steek een vrouw in een tent met een verluchtingsopening, resp.-gordijntje, opdat ze beter kan zien. Optiekers zijn bij deze gewaarschuwd.

Das Anlegen der Burka kann die Wahrnehmung schärfen!

1 gedachte op “Integratiecursus

  1. Het kan inderdaad de waarneming verscherpen. De boerka draagster kan, bij het aanschouwen van andere creaturen, vaststellen: ze zouden ook beter een boerka dragen.

Reacties zijn gesloten.