“Omdat we een christelijk land zijn!”

Terwijl de internationale politiek en media zich bezig houden met het “klimaat” en de veelvoud van geslachten, zet Hongarije andere accenten. De Hongaarse buitenminister Szijjártó verklaarde tijdens een door het Britse ministerie van buitenlandse zaken georganiseerde conferentie over de preventie van seksueel geweld in bewapende conflicten dat zijn land ook in de toekomst vervolgde christenen over heel de wereld zal blijven steunen.

Hij legde er de nadruk op dat de Hongaarse regering zich ertoe geëngageerd heeft het huidige steunprogramma verder te zetten.

“Hongarije voelt zich als natie met een meer dan 1000-jarige christelijke traditie verantwoordelijk voor de vervolgde christenen over heel de wereld”.

Szijjártó herinnerde eraan dat het programma “Hungary Helps” (Hongarije helpt) vijf jaar geleden opgestart werd en reeds ca. 80 miljoen dollar voor de wederopbouw van huizen en inrichtingen, voor scholen en ziekenhuizen, en eveneens voor de economische ondersteuning van de betrokkenen ter beschikking gehouden heeft om de slachtoffers het verblijf in hun thuisland of de terugkeer erheen mogelijk te maken. Hongarije zou ca. 1 miljoen mensen in 54 landen ondersteund hebben.

Szijjártó verklaarde dat het betreuren valt dat in de 21ste eeuw extremistische ideologieën zich nog steeds verspreiden en dat talrijke mensen nog steeds bloot gesteld zijn als etnische of religieuze vervolging – dikwijls begeleid door seksueel geweld. En gaf meer duiding: zo zou zijn land steun verleend hebben aan de katholieke kerk in Nigeria en de chaldeeuws-katholieke kerk in Irak, m.n. aan meisjes en vrouwen, slachtoffers van islamitische terroristen.

Een voorbeeld: hulp aan christenen in het M.O.

Meer info:

Eén gedachte over ““Omdat we een christelijk land zijn!”

  1. Hier in het apenland dat Belgie noemt is het woord christelijk gelijk een besmetting. De voorbeelden zijn legio waar men het woord verwijdert, wegdoezelt, in de vergeethoek duwt en het uitspuugt. Kan men nog van een christelijke cultuur spreken in de Westerse wereld. De landen waar men deze traditie in ere houdt worden beknibbeld en vervloekt door de gewetenloze gender activisten en de aanhangers van woke. Men zou voor minder de huidige katholieke kerk en hun zuilen de vinger wijzen en de rug toe keren.

Reacties zijn gesloten.