Nomen est omen

Vrfstdts favoriete vakantieland heeft een nieuwe partij.

De voormalige plaatsvervangende infrastructuurministerin van het onvolprezen Oekraïne, Aleksandra Klitina, maakte met een filmpje de oprichting van een nieuwe partij aan de Oekraïense politieke horizon bekend. De partij draagt een veelbelovende naam: “Oekraïne tegen corruptie”.

Aleksandra stelde: “Ik heb besloten zelf voor de waarheid te strijden, omdat de broek- dragende idioten hopeloos zijn.” En beloofde dat haar partij “zich eindelijk met deze mannelijke politieke prostitués zou bezig houden.”
Dat ze het meent, mag duidelijk wezen: “Ze (de broekdragende idioten) denken dat het genoeg is iets in hun broek te hebben om succesrijk te zijn en vrouwen te misbruiken. Maar vrouwen zijn honderd keer slimmer en honderd keer eerlijker dan zij.”

Tot zover art. 1 van het partijprogramma.

Aleksandra werd in november ontslagen als plaatsvervangende infrastructuurministerin. Oorzaak? Vooraf waren er twee online-lekken die in de Oekraïense media nogal wat opschudding veroorzaakten. Een geluidsband van volksvertegenwoordigers der regeringspartij van president Zelensky die aangaven dat Aleksandra haar carrière-opmars te danken had via een slaapkamerpassage. Vervolgens werd ze het slachtoffer van een grapjas, aan wie ze medegedeeld had dat “haar baas, Vladislav Krikliy. niet alleen corrupt was, maar dat zij, Aleksandra, een veel betere infrastructuurministerin zou zijn.”

Met haar eigen infrastructuur is alleszins – voor zover wij dat kunnen beoordelen – niets mis. Al vindt onze kritische secretaresse dat dit niet uitsluitend haar eigen verdienste is. Logisch… Aleksandra was tenslotte geen plaatsvervangende natuurministerin.

https://www.transparency.org/en/countries/ukraine#

https://tradingeconomics.com/ukraine/corruption-index