Nog meer troonwissel-nieuws

omgekeerde kroonNog meer troonwisselnieuws

Jullie hebben het al gelezen of gehoord.  Wat een opluchting.  Bijna oud-koning, of ere-koning, in elke geval ontslagnemend koning Albert zal niet direct aan de OCMW-kassa moeten aanschuiven.
De brave borst krijgt na een lange moeizame loopbaan toch nog een pensioentje uitgereikt door het land b.  Niet slecht, 923.000 euro, maar hij heeft dan ook vijf jaar langer gewerkt dan de pensioengerechtigde leeftijd.  En hij krijgt er uiteraard nog enkele bonussen bovenop.  Zo mag Paola nog elke week een bloemeke van de Aldi in een vaas zetten en staat er een portier aan de deur om ongewenste elementen buiten te houden en de deur open te doen als de butler elders bezig is.

Maar bomma en bompa Coburg zullen toch wel een beetje op de centjes moeten passen.  Ongeveer 85.000 euro op jaarbasis, of 9%,  wil de fiscus ontvangen.  Blijft er nog een dikke 753.000 over om het oud-ex-ere-koninklijk huishouden te voeren.  Ik zie Paola al kortingbonnen uitknippen.

En het is gedaan met taxfree aankopen.  BTW en accijnzen zijn nu ook verschuldigd, zoals voor elke modale belg.  Gelukkig is het echtpaar vooruitziend geweest.  De wijnkelder, het wagenpark, de spaarboekjes voor de kleinkindjes werden goed aangevuld.  Ook het plezierbootje, een 27 meter lange Technema 90 van de Italiaanse werf Rizzardi, gekocht in 2008 voor 4,6 miljoen euro zonder BTW, is nog tiptop in orde en ligt te wachten om te gaan spelevaren.   Het jacht werd ingeschreven als militair vaartuig met diplomatieke status.
Uit de foto blijkt dat er grotere jachten te koop waren.

Voorts zijn er, naast de officiële vergoedingen, natuurlijk ook nog een hele resem kosten die door andere overheidsinstellingen en -organisaties worden betaald.

Kortom: het ontslagnemend koninklijk koppel kan nog altijd genieten van een belgische  “all inclusive”.

Florent Van Ertborn

5 gedachten over “Nog meer troonwissel-nieuws

 1. Ik ben ongerust dat onze koning zijn klein jachtje niet meer zal kunnen onderhouden met zijn klein pensioentje, hij die zoveel heeft gedaan en zichzelf heeft op geofferd voor de Belgische staat

 2. Natuurlijk blinkt de Alpa nog steeds “zoals spiksplinternieuw”, de steeds-aanwezige driekoppige bemanning (in drie ploegen) hielden zich, (van pure verveling) bezig met het opkuisen & afwrijven van het stof-en-vuil dat de vorige ploeg reeds opgekuist & afgewreven had. 🙁
  Fikken wéét dat “van éérste bron”…: het Marinecomponent (dat waarschijnlijk NIET langer die boot zal bemannen)–>tenzij Bertje-de-laatste die boot zou “aftekenen” ten bate van Flupke, maar de ex-Italiaanse zal dààrmee wel niet akkoord zijn… wees dààr maar zeker van. 🙂

  • Och, ze zullen dat wel binnenskamers oplossen, zeker? Ze kunnen bv. afspreken: Flup en zijn madam de eerste twee weken van juli, Bert en zijn madam de twee laatste weken van juli, enz.

 3. “Achtung, achtung”: Fikken is hier met een “update” van zijn reactie : De geachte Redactie heeft het…”bij het rechte eind”.
  Ik vraag mij af, of zij misschien een glazen bol hebben (een afdankertje van Madame Soleil) ofwel een mol in… “hogere kringen”, 😉 WANT : “Binnenskamers is beslist dat Albeir-de-lààtste vanaf komend weekend beschouwd zal worden als VIP dat militaire bescherming vandoen heeft !!!
  En dus blijven die stoere zeebonken op post op dat “schuitje”, èn heeft Decrem beloofd dat “Landsverdediging” die mensen verder zal blijven betalen 🙁
  Flupke en zijn Matille mogen op hun twee oren slapen: papa en mama houden hun bootje, doch zij zijn altijd welkom aan boord… wél éérst de vlag groeten vooraleer “aan boord te komen” :o)

Reacties zijn gesloten.